Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опрез

Препознајте ТОПЛОТНИ УДАР код вашег љубимца: Ево шта треба да урадите чим приметите симптоме! (ВИДЕО)

Обратите додатну пажњу на ваше љубимце током лета.

1625563127_friends-1149841_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Научити како се снаћи у врућини може бити борба, јер су зраци сунца, незаобилазна влага и непрестано растуће температуре неумољиви.

Прочитајте још: Ветеринари саветују: Ове ствари КУЋНИ ЉУБИМЦИ не воле

Међутим, ако сматрате да је тренутни топлотни талас који утиче на све неподношљив, само замислите како се ваш љубимац осећа. Животиње немају луксуз да могу да кажу када се осећају прегрејано или дехидрирано, због чега треба да научите како да заштитите свог љубимца током ових екстремних временских услова.

Пси

Пси са дугом длаком неупоредиво теже подносе врућину од оних са краћом длаком.

Међутим, способни су да се расхладе дахтањем и испуштањем топлоте кроз шапе, како објашњава добротворна организација за животиње Блуе Крос.

Симптоми топлотног удара

Пси то раде јер нису у стању да се зноје кроз кожу на исти начин као и људи. Ако се пас прегреје, ризикује да претрпи озбиљан топлотни удар, а добротворна организација објашњава да „знакови топлотног удара код паса укључују колапс, прекомерно дахтање и балављење у виду капљица.

Шта радити у случају топлотног удара?

„Ако сумњате да ваш љубимац пати од тог стања, преместите га на хладно место, по могућности са промајом, навлажите му длаку хладном водом (никако леденом) и одмах се обратите ветеринару“, саветује добротворна организација.

Остављање пса у аутомобилу по врућем дану може имати погубне последице, јер се температура у аутомобилу може брзо попети до екстремних нивоа, због чега се саветује да пса никада не остављате у аутомобилу по врелом дану. Да би псима било удобно током шетњи у време екстремне врућине, препоручује се шетња пса само ујутро или увече, јер ћете тако спречити да опеку шапе на плочнику или да добију топлотни удар.

Мачке

Различите врсте мачака могу бити склоније опекотинама од других, како наводи организација за заштиту животиња. „Мачке светле боје су подложне опекотинама; посебно на ушима, носу и ошишаним површинама “, наводи организација, додајући да,„ као код људи, опекотине од сунца понекад могу довести до рака коже “.

Прочитајте још: "Слетео му је на главу и исповраћао длачице од пацова": Љубимац Селме Хајек изненадио познатог певача! (ФОТО/ВИДЕО)

Можете чак уложити у крему за сунчање дизајнирану посебно за кућне љубимце како бисте им пружили одговарајућу заштиту од сунчевих зрака. Шишање длаке, такође може бити добар начин како би се ваше маце осећале пријатније на врућини.

Све што смо рекли за псе, што се тиче превенције топлотног удара, важи и за мачке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas