Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Препознајте ТРИ ЗНАКА која указују да сте АЛЕРГИЧНИ НА ХРАНУ

Симптоми алергије на неке намирнице појављују се још током њихове конзумације, а последице игнорисања ових симптома могу бити трајно лоше по наш организам.

1598092844_alergija.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Алергија на храну, у жаргону, некима је неопходна како би скинули килограме, док другима може донети озбиљне здравствене последице.

Уколико не постоје спољни фактори, проверите да ли сте алергични на намирнице које уносите

Прочитајте још: Свако вече ГРИЦКАТЕ нешто испред телевизора?! Ово је пут у ПАКАО ДЕБЉИНЕ

И док разне алергије могу изазвати изузетно широк спектар симптома, одређени знаци указују да сте највероватније алергични на одређену врсту хране, а не на одређени фактор из спољног окружја.

Доносимо вам три најчешћа симптома уобичајена за алергије на различите врсте хране.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)


Фото: Depositosphotos

Осип

Ова симптомска реакција је готово увек изазвана алергијом на храну, а понекад га може изазвати алергија на лекове или спољно окружење. Осип подразумева црвен и појачан сврб, а може се појавити и само на једном делу тела.

Црвенило и оток

Прочитајте још: КИЛОГРАМИ СЕ САМИ ТОПЕ! Ево како ђумбирова водица чини чуда за наш организам

Алергије често изазивају црвенило или отицање коже, нарочито у пределу усана и лица. Морски плодови и јаја су међу најучесталијим алергенима који понекад изазивају овакве симптоме.

Алергијска кијавица и зачепљење дисајних путева

Прочитајте још: ЉУТИ људи треба да попију ЈОГУРТ, несрећни МЕСО, а ТУЖНИ - зна се!

Иако је најчешће узрокују спољни фактори попут плесни или буђи, кијавица је уобичајен симптом алергија на млечне производе. Уколико патите од хроничног зачепљења носне шупљине можда се ипак ради о алергији на одређену врсту хране, уколико се симптоми не ублаже променом годишњих доба.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas