Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вежбање

ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ: Тренинг за ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

Многи су као деца прескакали конопац из забаве, а током одрастања та је навика полако нестала, што је велика штета.

1600335466_Depositphotos_85017854_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

То је одлична вежба којом ћете разгибати и ојачати цело тело. Прескакање конопца јача мишиће на ногама, стомаку, рукама, леђима и раменима.Такође, побољшава кардиоваскуларни систем и равнотежу, рефлексе и координацију.

Предност прескакања конопца је и у томе што то можете радити било где и било када, све зависи од вас. То може бити у кући, на дворишту, у парку, на плажи…

За почетак је битно да нађете конпац довољне дужине што се одређује по томе колико сте високи. Гледајте да уконопац буде направљено од доброг материјала те да су вам ручке угодне за држање.

Прочитајте још: ИЗАЗОВ: За 30 ДАНА урадите 50 СКЛЕКОВА, да ли можете?

Најбоље је да вежбате боси или у обући танких, савитљивих ђонова.

Током вежбања је важно да главу држите усправно и да гледате ка напред. Лактови се држе близу тела, а колена су лагано савијена. Ручке се држе више прстима него длановима, а уже се врти помоћу зглобова.

Док га прескачете, одскакујте и дочекујте се на тлу прстима – нека вам пете не додирују под. Не би требало да скачете превише високо, већ онолико колико је довољно да се конопац прескочи.

Прочитајте још: Вама не требају НАПОРНЕ ВЕЖБЕ него добро ИСТЕЗАЊЕ

Постоји више начина прескакања конопца, погледајте их у видеу:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas