Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

ПРЕУКУСНО: Спремите праве италијанске ЛАЗАЊЕ, као из РЕСТОРАНА (РЕЦЕПТ)

Иако звучи компликовано, италијанске лазање се спремају лако.

1629529862_meal-2069021_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Поред пице и пасте, лазање представљају омиљено јело из италијанске кухиње.

Уз овај рецепт направићете лазање као из ресторана, а укус ће одушевити свакога ко их буде пробао.

Прочитајте још: ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Укусна и здрава вечера (РЕЦЕПТ)

Састојци:

1 паковање кора за лазање
1 кесица пармезана за посипање
око 300 грама свеже моцареле

Црвени сос:

кашичица маслиновог уља
1 већи црвени лук
4 чена белог лука
1 нарендана мања шаргарепа
400 грама млевеног меса
сок од парадајза
зачини по жељи: со, вегета, бибер, свеж першун
мало першуновог листа – ситно исецканог

Бешамел сос:

800 мл млека
100 грама путера
2 кашике брашна
со, бибер
1 шоља наренданог качкаваља

Припрема:

У већој шерпи пропржити црвени и бели лук. Потом додати месо и шаргарепу, и оставити да се динста око 20 минута. У смесу сипати сос од парадајза и зачине, и кувати на лаганој ватри око пола сата.

За то време спремити бешамел сос. На путеру пропржити брашно на ниској температури и полако додавати млеко, уз константно мешање. Потом додати зачине, и кад се све згусне, додати нарендани качкаваљ.

У плех за печење поређати први ред кора, па ред црвеног соса. Преко тога опет ред кора, па ред бешамел соса. Прекрити корама опет и додати ред црвеног соса.

Свежу моцарелу насећи на кришке, и тако прекрити последњи ред црвеног соса. Моцарелу потом прекрити са још једним редом кора за лазање преко којих треба шрелити остатак бешамел соса. свега још један ред листова лазање и премазати свим остатком белог соса. 

Како бешамел сос не би изгорео, додати кашичицу црвеног соса, и прошарте виљушком по површини.

Плех прекрити алуминијумском фолијом. Лазање пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око сат времена.

Након тога скинути алуминијумску фолију, додати пармезан по врху и вратити да се запече још 10 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas