Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВАРЕ

ПРЕВАРАНТИ су добили задатак да ГЛУМЕ и резултат је био ШОКАНТАН: Пензионери нису НАИВНИ, већ МИЛЕНИЈАЛЦИ

Када кажемо интернет, обично помислимо и на све оне онлајн понуде и рекламе које нам искачу док нешто читамо или радимо.

1604487158_Depositphotos_349656164_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Истина је да су преваре све чешће, па нам сваки час неко обећава награду само ако кликнемо на одређени линк. Шансу да наседну имају сви, али истраживање је показало да су томе склонији млађи, док старији представљају тврђи "орах".

Прочитајте још: ЕМПАТИЈА КАО ШКОЛСКИ ПРЕДМЕТ? Да ли би требало и у СРБИЈИ да се уведе? ДАНЦИ знају одговор!

У студији која се бавила овом темом учествовало је 1000 испитаника из 12 земаља. Обучени "преваранти" добили су задатак да глуме како су запослени у интернет компанијама и да желе да помогну некоме јер му компјутер наводно има вирус. Да би успели да реше проблем (који заправо није ни постојао) тражили су личне податке корисника, матични број, ПИН кредитне картице и број текућег рачуна у банци. Испитаници су људе позивали телефоном или су им слали мејл у којем су наводили детаљна упутства.

Најопрезнији су људи старији од 55 година!

Студија је показала да је у групи од 18. до 24. године њих 14 одсто ушло у комуникацију са "преварантом", док је 13 одсто признало да су насели на причу и тако изгубили новац. Испоставило се да су се испитаници старости од 25. до 34. године у 14 одсто случајева упустили у разговор са њима и замало поверовали у причу, док је сваки пети насео.

Прочитајте још: Хладна вода УСПОРАВА појаву ДЕМЕНЦИЈЕ, ево и на КОЈИ НАЧИН

Најопрезнији су, показала је студија, били испитаници старости између 55. и 65. године. У тој групи само седам одсто је пристало на разговор, док је три процента било преварено. Када су у питању старији од 65 година, истраживање је открило да су они још мање наседали на превару, али је њих осам одсто било отвореније за разговор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas