· · Коментари: 0
САВЕТ

Превише се знојите и смрди вам испод пазуха? Одмах престаните да радите ОВО - препородићете се!

Сасвим је природно да се знојите, нарочито на великим врућинама, међутим, уколико сте приметили да вам је смрад гори него иначе, за то је можда крива и ваша исхрана.

1594125057_Depositphotos_165412398_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Знојење је начин да вам тело каже да је време да се охладите или реакција на стресне ситуације. Дерматолог, Џошуа Зајхнер, истиче за магазин "Wомен'с Хеалтх" да постоји много начина како да избегнете смрад испод пазуха, као што је коришћење дезодоранса и одржавање хигијене, али и да промена у исхрани може имати велики утицај.

Прочитајте још: Нећете веровати: Лек за ГЛАВОБОЉУ налази се међу ЗАЧИНИМА

- Мирис зависи од различитих типова бактерија које се налазе на кожи, заједно са различитим типовима хране коју уносите. Иако здраво, одређено поврће попут броколија, купуса, шпаргле и карфиола, повећавају смрад прдежа и зноја, па не би било лоше да пробате да смањите унос ових намирница.

Фото: Депозит

Доктор Зајхнер каже да се ово дешава јер се ваше тело бори да свари ову храну. Метаболичким процесом се ослобађају испарљива једињења која потом излазе из тела остављајући смрад.

Ипак, поред исхране и стреса, такође постоје и неке болести због којих долази до појачаног знојења и смрада, попут болести јетре, дијабетеса и отказивања бубрега.

Прочитајте још: Метода 60 СЕКУНДИ ће потпуно да препороди ваше лице

Фото: Депозит

Препорука дерматолога јесте да водите рачуна о хигијени, користите дезодоранс који одговара вашем типу коже, па и да пробате са променом исхране.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.