Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лепота

Прилагодите НЕГУ доласку ЈЕСЕНИ: Ове ЧЕТИРИ СТВАРИ су кључне

Са приближавањем јесени, време је за неке измене које се тичу неге коже. Ускоро нас очекује хладније време које одликује и мања влажност ваздуха, што, уколико се не припремите на време, може учинити вашу кожу сувом.

1599124482_Depositphotos_38026887_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Уз ветар и топлоту радијатора, повећава се ризик за различите проблеме са кожом. Екцем, свраб и црвенило, према речима дерматолога, успешно ћете избећи ако у своју досадашњу рутину унесете неколико измена. Јесења нега лица и тела разликује се од неге у летњим месецима. Искористите прилику да ревитализујете све оно што су током лета уништили сунчеви зраци и екстремна вруц́ина.

Уместо лаганих, одаберите масније креме

У јесен, препланулост нестаје, а боре и ситне несавршености на кожи постају уочљивије. Због тога, време је да се опростите од лагане креме која вам је пријала током лета. Треба да набавите јачи препарат на бази урее и церамида, есенцијалних и здравих масних киселина које су природни састојак коже. Хидратантна крема обогаћена хијалуронском киселином која задржава влагу потребнија вам је него током лета. С обзиром на то да је за јесењи период карактеристично и повећано аерозагађење, маснији препарати заштитиће осетљиви епител.

Јесен тражи јаче креме.

Уколико то до сада нисте практиковали, једном у месец дана на лице нанесите хранљиву маску која садржи висок проценат витамина и биљних екстраката.

Прочитајте још: Ове ТРИ БОЈЕ ће господарити ЈЕСЕЊИМ КОЛЕКЦИЈАМА! Припремите своје комбинације на време (ФОТО)

Не прескачите наношење лосиона за тело

Фото: Пиxабаy

Са мање влаге у ваздуху, кожа је сува, што доводи до свраба и нелагодности. Најлакши начин да то превазиђете је појачана хидратација не само лица, већ и целог тела. Заштитна баријера коју поједини препарати стварају након наношења на кожу, побринуће се да она не изгуби влажност и да остане здрава. Одаберите лосион који садржи витамин Е, јојобу или ши путер и не заборавите да га нанесете после сваког туширања.

Хидрирајте цело тело.

Редукујте пилинге

Са доласком хладнијег времена, смањите коришћење агресивних препарата који исушују кожу. Пилинг ће очистити поре и повећати апсорпцију хранљивих састојака који се налазе у креми. Истовремено, допринећи да ваш тен након излагања сунцу буде уједначен. Па ипак, пилинг лица радите само једном недељно, јер ће претеривање у настојању да се решите изумрлих ћелија погоршати тренутно стање.

Пилинг лица довољно је радити једном недељно.

Прочитајте још: Ово су ЧЕТИРИ најмодерније БОЈЕ КОСЕ за ПРЕДСТОЈЕЋУ СЕЗОНУ

Оптимална исхрана је за изглед коже пођеднако важна као и коришћење козметичких препарата. Поред намирница и витаминских суплемената, савезник за блиставу кожу вам може бити и овлаживач ваздуха. Када почне грејна сезона, овај апарат помоћи ће вам да очувате еластичност и влажност коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas