Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Приметили сте прве СИМПТОМЕ грипа? Ево шта никако НЕ СМЕТЕ РАДИТИ

Први хладни дани доносе могућност и заражавања вирусом грипа

1606242010_grip.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Лагано голицање у грлу, болови у телу и изненадна грозница могли би бити неки од првих знакова да ћете оболели од грипа. Ипак, када препознате прве симптоме грипа, постоје неке ствари које никако не смете да радите.

Прочитајте још: Најновије истраживање показало да ће до 2050. више од четири милијарде људи имати прекомерну телесну тежину

Вирус грипа или скраћено грип погађа до 20 одсто становништва земаља широм света сваке године. Кључно је да рано препознате симптоме како бисте могли да почнете да се бринете о себи. Први знаци грипа су голицање у грлу, бол у мишићима и изненадна висока температура, око 38 степени.

Прочитајте још: Не бацајте паре! Направите сами БОМБОНЕ ПРОТИВ КАШАЉА (ВИДЕО)

Уколико приметите ове симптоме, ево шта никако не смете радити:

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: Вежбе које чувају виталност и враћају енергију

  • Не идите на посао или у школу. Заразни сте дан или два пре него што симптоми почну и остајете заразни до пет до седам дана након што вам је позлило.
  • Не рукујте се са људима нити их грлите. Не желите да играте улогу у ширењу вируса, па избегавајте физички контакт са другима или дељење хране и пића.
  • Не форсирајте се. Грип је прогресивна болест, што значи да ц́е се ваши симптоми погоршати пре него што се поправе. Лишавање тела од одмора у првих неколико дана од почетка симптома може на крају продужити време потребно за опоравак.
  • Избегавајте прерађену храну и шећер, јер вам та храна неће дати много хранљивих састојака.
  • Покушајте да не прескачете оброке. У реду је да једете мало мање када имате грип, али вашем телу су још увек потребни храна и енергија за борбу против вируса. Супа, јогурт, воће, поврће, овсена каша и чорба су све одличне могућности.
  • Не упуштајте се у гужве јер је грип веома заразан.
  • Будите опрезни са недоказаним биљним лековима. Ако желите да испробате биљни лек, будите опрезни. Обавезно их купите од угледног извора или затражите препоруку од свог лекара.
  • Не пушите. Грип је респираторна болест, а пушење ће вам иритирати плућа и погоршати симптоме.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas