Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ЛИЦА

Природна маска за лице која ЖАРИ и брише старачке пеге и боре већ после прве употребе (РЕЦЕПТ)

Природна маска ствара осећај благог пецкања због лимунске киселине која доприноси да мрље и ожиљци нестану

1624873291_cosmetics-3829074_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Нега лица хладнијих дана пред високе летње температуре подразумева скидање и перутање једног танког слоја коже лица и са њим мртвих ћелија, потом добру дубинску хидратацију и на крају уклањање свих мрља и ожиљака, који су се формирали током излагања лица великим температурним разликама, посебно минусу и мразу. Природне маске за лице имају најделотворније учинке, посебно када њене састојак прилагођавамо потребама и типу нашег лица. Уједначен тен, глатка структура лица, затегнута кожа лица и невероватна мекоћа само су неке од предности које пружа популарна жарећа маска за лице.

Прочитајте још: ОПРЕЗ: Седење прекрштених ногу може да изазове озбиљне проблеме

Жарећа маска за лице

Жарећа маска за лице направљена је са само пет састојака, а свој назив дугује благом осећају пецкања који траје највише пет минута на лицу. Идеална је јер сваки њен састојак има специфично и усмерено деловање, а кожи пружа цео спектар хранљивих састојака и минерала који јој пружају даље посебну мекоћу и чине је невероватно глатком. У састав ове маске улази лимунов сок, цимет, мускатни орашчић и природни мед, с тим што се особама са изразито осетљивом кожом препоручује  ублажавање маске са једнаком количином воде или дуплом дозом меда.

Прочитајте још: Зашто се чешете док сте под стресом? Истраживачи открили разлог

Тамне флеке на лицу

Тамне флеке и ожиљци настају услед многобројних приштова и акни, који са одсуством лучења зноја и затварања пора током хладног времена посебно долазе на површину лица током зиме и остављају трајне мрље. Осим тога, посебно је проблематично уколико имате неуједначен или проблематичан тен, флеке или мрље на лицу, кожу без сјаја и пуну ситних бора. Уколико сте у овом препознали макар једно карактеристику свог лица, зарећа маска за лице је савршена, чак и за свакодневну примену. Осим тога, жарећа маска за лице доприноси и испуњавању ситних пора већ након прве употребе, па се редовном применом може вратити младалачки изглед, сјај и мекоћа лица.

Прочитајте још: ПРЕЛЕПА Анастасија диктира трендове: Ово су КУПАЋИ КОСТИМИ који ће обележити лето 2021.(ФОТО)

Састојци маске за лице:

  • пола кашичице цимета
  • пола кашичице мускатног орашчића
  • 1 кашичица меда
  • 1 кашичица свежег сока од лимуна

Припрема и примена маске за лице

Помешајте све састојке заједно у пасту. Нанесите на лице избегавајући зону око очију и уста. Нека одстоји 30 минута или барем 10 минута ако не можете да издржите благо пецкање. Пецкање се смирује током првих 5 минута, а онда нестаје. Потом исперите маску топлом водом и нанесите вашу уобичајену хидратантну крему.

Прочитајте још: Живот праве АНАНДИ је попут серије: Родитељи су је присилно удали када је имала девет година, а ево ко ју је извукао из блата! (ФОТО)

Ако имате осетљиву кожу, изоставите или разредите лимун водом. Ако га изоставите, додајте мало више меда како би смеса била густа. Такође, маска се не препоручује особама које пате од куперозе, розацеје и других васкуларних обољења коже јер мед шири крвне судове. Као замена за мед, овде може послужити бела или зелена глина. Меша се у истим пропорцијама са осталим састојцима маске и разблажује водом до жељене текстуре за савршено наношење на лице како би била постојана.

Ово је маска која делује постепено. Нанесите је најмање 2 пута недељно и видећете врло брзо огроман напредак на кожи. Уз доследну примену, ова жарећа маска посветлиће и отклонити мрље и ожиљке, смањиће боре и помоћи кожи лица да добије феноменалан сјај и здрав изглед.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas