Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Природна решења за СУВУ КОСУ током зиме

Током зимских месеци још су веће шансе да осетите како она делује беживотно и крхко.

1607852472_Depositphotos_52498471_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Зашто се то дешава? Проблем је у влажности ваздуха у просторијама, услед грејања које долази путем радијатора. Такође мале су шансе да вашу косу, нарочито ако је дуга у зимском периоду сушите на природан начин, односно без фена. Када се зброје ова два главна фактора, резултат је сува и ломљива коса.

Такође тој једначини морате да додате и чињеницу да фарбате своју косу, користите пеглу за косу као и друге препарате за стилизовање. Да би све то храбро поднела, било лети или зими, морате својој коси обезбедити влажност. Овог пута доносимо вам природна решења за проблем у облику суве косе. Најбоље од свега је што се тајни састојци за негу ваше суве косе налазе у вашој кухињи. Редовна хидратација косе је неоходна јер се природни нивои влаге косе мењају с променом годишњих доба, што значи да је ваша коса "више жедна" током зиме него што бисте могли и да претпоставите.

Прочитајте још: Како ефикасно ПРИКРИТИ ПОДОЧЊАКЕ: Постоји више решења

Кокосово уље

Хидрантна својства кокосовог уља спречавају губитак протеина из нити косе након сваког прања. Захваљујући њему коса остаје глатка на додир, мека и сјајна. Довољна је трећина шоље кокосовог уља нанета на власиште и дуж косе, и нежно умасирана, да би ваша коса добила неоходну влагу. Сат времена је потребно да га оставите на коси а потом да исперете благим шампоном. По потреби можете овај поступак понављати два пута недељно.

Фото: Депосит

Банана и маслиново уље

И банана и маслиново уље имају изузетна хидратантна својства. У комбинацији ова два састојка дубински хидрирају косу, чинећи је меком и снажном. За ову маску биће вам потребна једна зрела банана и две кашичице маслиновог уља. Када помешате састојке нанесите смесу на влажну косу и на теме главе. Оставите да делује око 20 минута и исперите благим шампоном. Једном недељно је потребно да примењујете овај поступак.

Прочитајте још: Ако ОВО будете радиле сваког јутра, мушкарци ће ПОЛУДЕТИ ЗА ВАМА!

Семе бундеве и мед

Мед има изврсна хидратантна својства и примењује се често у формулама балзама за косу, баш због тога. Семе бундеве с друге стране спречава опадање косе, које се често дешава када је она превише сува и оштећена. Овде две намирнице чине изузетан пар против суве косе. Потребна ће вам бити једна кашика уља бундевиног семена и две кашичице меда. Састојке помешати и нанети на мокру косу. Оставити да делује око 20 минута и испрати благим шампоном. Ово можете да примењујете једном недељно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas