· · Коментари: 0

Природни начини да се ОСЛОБОДИМО КОМАРАЦА: Неке производе већ имате у кући

Са доласком лепог времена комарци су већ пред вратима.

1620308859_Depositphotos_46995461_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Знамо колико могу да буду напорни и да покваре лепе тренутке напољу или нам ометају сан током ноћи јер су неопажено ушли унутра.

Међутим, постоје природни начини да се заштитите од комараца без употребе хемијских средстава.

Биљке

Коњска метвица, босиљак, рузмарин, бели лук, лаванда или невен успешно ће се борити против комараца. Ако имате двориште можете их засадити, а могу пронаћи своје место и на тераси.

Прочитајте још: Због чега ОРХИДЕЈА неће да цвета? Поправите грешке и уживајте у њеној лепоти

Спреј од лаванде или уље за тело

Комарци мрзе лаванду. Можете направити спреј за тело са есенцијалним уљем лаванде или га једноставно нанети на кожу пише Бригхт Сиде.

Јабуково сирће

Невероватно је колико јабуково сирће може бити користан и вишенаменски производ. Већина људи их има код куће, па ако ваше место изненада нападну комарци, направите сами спреј за одбијање сирћетом. Нанесите овај спреј на места на којима се инсекти нормално окупљају и сачекајте резултате.

Прочитајте још: Цветни спектакл од пузавице - Украсите улаз прелепом ВИСТЕРИЈОМ! (ФОТО/ВИДЕО)

Бели лук

Према неким студијама, једење белог лука помаже у задржавању комараца. Овај лек је добра вест за љубитеље белог лука, али ако га ипак не волите, не морате га јести у великим количинама. Само га прокувајте и прскајте смесу на места где се скупљају комарци.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.