Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природно

6 неочекиваних лекова за ЗУБОБОЉУ: Сви их имамо у кући и невероватно помажу

Природно решење за зубобољу.

1613400377_Depositphotos_33814685_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако вас је бар једном болео зуб знате колико то може да буде напорно.  А у том времену до одласка до зубара можете да помогнете себи домаћим лековима који би могли да смање бол зуба.

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

Каранфилић

Каранфилић садржи лековито уље које успешно елиминише бол. Жваћите га 2-3 минута, а затим исперите уста водом. Аналгетички ефекат ће трајати око 3 сата. Такође можете да нанесете есенцијално уље каранфилића на памучну крпицу и ставите на болно место.

Бели лук
Згњечите чен белог лука како би настала каша, ставите га у тампон од газе и држите неколико минута близу проблематичног зуба.

Со

Ово је можда најједноставнији начин,а и со сви имамо у кући. Растворите кашику соли у чаши топле воде и исперите уста.

Свињска маст

Ставите мали комад свињске масти између образа и проблематичног зуба и држите 20 минута. Требало би да убрзо започне своје дејство.

Прочитајте још: Шта значи повишен ЦРП и како се чита анализа крви? Докторка Тодоровић одговара на питање

Фото: Депосит

Екстракт ваниле

Кромпир
Огулите 1 кромпир, добро га оперите и исеците танко. Нанесите комаде сировог кромпира на зуб док бол потпуно не нестане. Да би се појачао ефекат, кромпир се може претходно посолити.

Све што треба да урадите је да нанесете 3,4 капи екстракта ваниле на памучну крпицу и нанесите на болни зуб.

Нана

Скувајте чај од рифузног чаја од нане, а затим исперите уста.

Активни угаљ

Таблета угља се излдроби у прах и нанесе на болни зуб. Сачекајте 3-5 минута, а затим темељно оперите зубе и исперите уста водом.

Јод

Ставите 4-5 капи јода у чашу воде и исперите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas