· · Коментари: 0
ТРЕНИНГ

ПРКОСИТЕ ЗИМИ: Како да вежбате по мраку

Прилагодите се зимском времену.

1606403235_Depositphotos_29024073_s-2019.jpg

Зими многи од нас могу трчати или возити бицикл само у сумрак или пре зоре. 

Краћи дани значе да многима од нас не преостаје ништа друго него да вежбамо пре зоре или после сумрака. Али да ли је сигурно трчати или возити бицикл у мраку? Шта нам од додатне опреме требе? И оно што је најважније, како се извући из топлог кревета или удобре собе? 

Прочитајте још: Да ли сте знали која је идеална ПАУЗА између оброка и тренинга?

Пре свега важно је да се добро обучемо: хеланке или хулахопке су основни слојеви, као и јакна за трчање или бициклизам. Ако волите брдски бициклизам, онда добро утоплите и шаке дебљим рукавицама, а за ноге користите вунене чарапе.

Добро се утоплите пре изласка напоље!

Следеће важна ствар која вам је потребна да бисте били видљиви на стазама је рефлектујућа одећа, али не флоуресцентна. Флоуресцентна делује тако да претвара УВ сунчеву светлост у светлост коју можемо да видимо, тако да није ефикасна ноћу, док рефлектујућа користи вештачко светло, као што су фарови аутомобили или улична светла. Можете додати и рефлектујуће рукавице, капу, траке за зглобове. Ове ствари значајно могу смањити ризик од судара.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Како да вежбањем победите БОЛ У ЗГЛОБОВИМА: Имамо неколико савета

Када возите бицикл по путевима између ујутру или увече, у Великој Британији је законски услов да не задњем делу бицикла и на педала имате бело предње светло, црвено задње светло и рефлекторе. 

Осветљење је јако важно!

Такође, крећите се по унапред и добро осветљеним и насељеним местима, избегавајте мењање руте, трчање са слушалицама. Планински бициклизам ноћу може бити помало језив, али веома је умирујући и терапеутски делује. 

Прочитајте још: Вежба за цело тело: Колико дуго треба да држите ПЛЕНК како би се видели резлтати

Ако не волите сами да вежбате, стручњаци препоручују да поведете пса, или да идете у друштву пријатеља. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.