· · Коментара: 0
ЕФИКАСНО

Пробајте ЧАРОБНИ ПРАХ који је десет пута бољи од зеленог чаја

Подстиче метаболизам и брже сагоревање масноћа.

1608634284_Depositphotos_179550848_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ако желите да своју кафу, чај, смути или јела учините супер здравим и да вам тромост и недостатак енергије нестану као руком однесени, онда ће "чаробни" прах матцха који потиче из Јапана бити најбољи избор.

Матцха прах, фино млевени прах листова зеленог чаја, са правом је сврстан у суперхрану јер ће вас његови састојци испунити енергијом и удахнути вам нови живот. 

Матцха настаје од процесуираних листова зеленог чаја који су мрвљењем претворени у фини прах. Прах се затим просејава и мути са врућом водом. 

Прочитајте још: Имају више ГВОЖЂА од меса, а јефтинији су!

За разлику од других зелених чајева, грмови матцхе се 20 дана пре жетве прекрију како би се заштитили од директног сунца.

Порекло
Ова пракса прављења матцха праха настала је у Кини око 10. века, али најбоља матцха долази из Јапана. Чак је и древна традиција испијања чаја настала у 12. веку у Јапану изграђена управо око матцха праха славног по свом препознатљивом и посебном укусу. 

На тај начин подстиче се производња хлорофила који листовима даје тамнију, живљу нијансу зелене, а повећава се и производња Л-теанина, амино-киселине која је природни састојак биљке чаја и неких врста гљива.

Овај састојак заслужан је и за особину чаја да истовремено смирује и стимулише.

Прочитајте још: Старински рецепт од БЕЛОГ ЛУКА и МЕДА је комбинација која ће вас заштити од вируса и прехлада!

Уз то, матцха подстиче метаболизам и брже сагоревање масноћа, помаже при регулацији и одржавању оптималног нивоа шећера у крви и сматра се 10 пута снажнијим од обичног зеленог чаја. Управо зато је матцха прах идеалан за прављење у облику кафе, чаја, смутија, али и као додатак разним јелима.

Фото: Депозит

Припрема матцхе у облику чаја:

У шољицу ставите кашику матцха праха, додајте 2, 3 кашике топле воде и размутите прах док се запени. Додајте топле воде до врха шољице, промешајте и попијте.

Прочитајте још: Сочна, СЛАТКА, а не гоји! Па, шта је то?

Припрема матцхе у облику кафе:

Размутите матцха прах у шољици и загрејте 2 децилитра млека. Сипајте половину топлог млека у шољицу с матцхом, а половину у мању бочицу и снажно мућкајте док не постигнете густу, кремасту текстуру пене. Сипајте пену у напитак, мало промешајте и матцха кафа је готова. По жељи украсите матцха прахом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.