· · Коментари: 0
РУСКА ДИЈЕТА

Пробајте НАЈЛАКШУ дијету на свету: Једу се СЛАТКИШИ и не ГЛАДУЈЕ се, тајна је у РУСКОЈ ДИСЦИПЛИНИ

Како се брзо и безбедно вратити у форму? Сваветује Дарија Сергејева, лекар-дијетолог највише категорије из Москве.

1597736277_Ruska-dijeta.jpg
Фото: Пиксабеј

Вишак килограма због мало физичке активности - проблем су са којим се суочавају многи људи ове године. Прочитајте савете лекара -дијетолога из Москве Дарије Сергејеве.

Прочитајте још: Сви се на пијаци ЧУДЕ чему ОВО служи, а ми имамо проверен РЕЦЕПТ за СОЧАН РУЧАК! (ФОТО)

Направите план исхране Фото: Депозит

1.Одредите прихватљиви ниво калорија

Најчешћа грешка почетника је драстично смањење уноса калорија. Многи буквално падају у несвест од глади после неколико дана.

Не гладујте, само смањите количину хране за 500 - 1.000 калорија.

Сасвим је довољно да смањите калорије за 500-1000 у односу на ону количину на коју сте навикли. Израчунајте колико вам је калорија дневно потребно за "комфорно" мршављање - и не одустајте!

2.Водите дневник исхране

Свакодневно бележите у дневнику количину унесених и потрошених калорија. Ова добра навика ће вам помоћи да се дисциплинујете и да анализирате своје грешке у начину исхране.

Прочитајте још: Најздравији начин да СМРШАТЕ: Ово ВОЋЕ природно убрзава метаболизам

Вежбајте оно што волите Фото: Депозит

3.Пронађите фитнес инструктора за свој ниво

Још једна грешка је да тражите најпознатог и најскупљег тренера који ради са професионалним спортистима. Ако сте почетник, пронађите доброг инструктора за своју "лигу". Тренер који има искуство с новајлијама даће најбоље савет које вежбе ће помоћи да изгубите килограме на безбедан начин.

Ђумбир
Изрендани корен ђумбира прелијте чашом кључале воде. Сачекајте пола сата да одстоји. Попијте пола чаше чаја пре оброка.
Ако сте изнемогли после тренитнга - није добар!

4.Вежбајте оно што вам се свиђа

Ако сте након сваког тренинга исцрпљени и изнемогли, значи нешто није у реду с вашим програмом вежбања. Промените га или смањите интензитет. За почетак је довољно неколико минута тренинга. Најефикасније су за вас оне вежбе које вам пружају највеће задовољство.

Прочитајте још: ДЕСЕТ једоставних правила за 10 килограма МАЊЕ


 
Не журите, најбоље се мршави полако Фото: Депозит

5.Мршавите полако

Немојте форсирати мршављење. Значајни губитак телесне тежине за кратко време је велики стрес за организам који може да доведе до озбиљних последица по здравље. На такав начин можете добити и козметички дефект - вишак коже коју је веома тешко затегнути. Тежина коју можете да изгубите током недеље је килограм.

Мешавина за мршљављење
Помешајте 60 г листова купине, 20 г листова брезе, 10 г листова подбела, 20 г кукурузне свиле и 10 г сене. Две супене кашике смесе прелијте са пола литра кључале воде. Сачекајте два сата да одстоји. Пијте пола чаше пре доручка и ручка.
Ако сте вечерали у 18 часова, пре спавања узмите јогурт.

6.Може ужина и пре спавања

Правило је - један лаган оброк на свака 3-4 сата. Ако сте вечерали у 18 сати, пре спавања неће вам нашкодити мало јогурта. Тако ћете боље спавати - што такође доприноси здравом мршављењу.

Не смањујте слаткише, повећајте поврће!

 7. Не мање - него више

Уместо да смањујете количину слаткиша - повећајте количину поврћа у оброцима. Тако ћете се осећати сити, и мозак вас неће мучити тражећи нешто слатко. Пијте више воде него обично и одустаните од нездравих газираних пића.

Прочитајте још: Како заправо функционишу ВЕГЕТЕРИЈАНЦИ: ТОП 5 ЗАНИМЉИВОСТИ за које нисте знали

Боквица
Супену кашику иситњеног листа боквице прелијте чашом вреле воде и кувајте 10 мин на слабој ватри. Поклопите шерпу и оставите 24 сата да одстоји. Попијте пола чаше чаја три пута дневно.

8.Крените од најлакших ствари

Први корак увек мора да буде најједноставији за вас. Например, искључите из менија јело које нисте баш волели негога једете јер сте на њега навикли: кексиће, кромпир...

Први корак мора да буде најлакши!

9.Наручите поврће у ресторану

Ово је скупо али исплати се: навићићете се да једете здраву храну коју иначе не подносите. Штос је у сосевима који су у ресторанима одлични. Због прелива ћете заволети оно што сте раније мрзели, а после можете да спремите нешто слично и у својој кухињи.
 
10. Пијте биљне чајеве за мршављење

Пијте много чаја и воде Фото: Пиксабеј

Ловор лист

Додајте у литар воде 5 листова ловора и један штапић цимета. Кувајте напитак 15 минута на слабој ватри. Попијте чашу чаја сваког јутра пре доручка.

Кукурузна свила

Супену кашику иситњене кукурузне свиле прелијте чашом кључале воде. Оставите два сата да одстоји. Узимајте четврину чаше чаја 4 пута дневно пола сата пре оброка.
 
Овас

Једну чашу овса у зрну прелијте са два литра воде и кувајте 30 минута на слабој ватри. Сачекајте да се охлади па додајте мало сока од лимуна. Попијте пола чаше напитка 3 пута дневно пола сата пре јела.
 

Рен
Изрендајте 2 корена рена, прелијте са 2 л вреле воде и кувајте на слабој ватри 5 мин. Сачекајте да се охлади па додајте пола чаше меда. Попијте трећину чаше напитка 2 пута дневно.

 Матичњак

Једну супену кашику иситњеног листа матичњака прелијте са чашом кључале воде. Оставите сат времена да одстоји. Конзумирајте трећину чаше чаја 3 пута дневно пре оброка.
 
Прочитајте још: "Моји синови су јели ПАРАДАЈЗ": Миона је направила ПОВРТЊАК КРАЈ САВЕ, а ово је њена ПРИЧА
 
Лан и камилица

Помешајте 40 г коре крушине, 20 г цветова камилице, 10 г иситњеног семена лана и 10 г семена мирођије. Четири супене кашике смесе прелијте са литром кључале воде. Оставите да одстоји два сата. Попијте пола чаше чаја три пута дневно пре оброка.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.