· · Коментара: 0
БАКИНА КУХИЊА

Пробајте већ данас: Откривамо ТАЈНИ САСТОЈАК за врхунске, мекане, прозирне ПАЛАЧИНКЕ

У овом рецепту ми је био циљ да покажем како се најбоље може направити тесто за фине, мекане, прозирне и баршунасте палачинке да не буду жилаве. Па да видимо у чему је тајна.

1608968545_20201225_141416.jpg
Фото: Приватна архива

Потребно је:

  • 2 јаја
  • 200-250 гр брашна
  • 50 мл уља
  • мало соли
  • 100 мл пива
  • 200 мл млека
  • уље за пржење

Надев: по избору ( ја сам орах са прах шећером)

Припрема:

У чинију разбити и жицом умутити јаја. Додати мало соли, затим уље, пиво, млеко и брашно. Све сјединити и направити ређе тесто.

Фото: Приватна архива

Тигањ угрејати и премазати уљем за прву палачинку, после само сипати по кутлачу теста и добро окретати тигањ да се распореди танко на површини.

Прочитајте још: Предлог за савршен доручак: Слани пуњени ЦВЕТИЋИ посути семенкама (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Окренути и пржити лагано и са друге стране. Филовати по жељи.

Прочитајте још: Посни оброк који се једе без хлеба: Данас правимо ПУЊЕНИ КРОМПИР (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Ево предлога: џем, ораси, сир, јаја. Све то увити, прелити павлаком и јајетом и нарендати качкаваљ.

Прочитајте још: Направите смути од НАРА: Укусан и окрепљујућ (РЕЦЕПТ)

Фото: Приватна архива

Запећи, а потом филовати медом. Можете ставити надев, па поховати. Све те рецепт имате на каналу само прелистајте. Уживајте!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.