· · Коментари: 0
психологија

Прочитајте друге: Како држање тела говори о особинама људи?

Овако ћете их лакше разумети.

1610282196_Depositphotos_256806240_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Држање тела може пуно да открије о личности особе, истиче психолог др Сема Хингорањ и објашњава шта откривају неколико начина држања тела.

- Увек будите свесни тога да се лоше држите како бисте могли да се исправите када дође до тога – додала је.

Прочитајте још: Имао је ТРИ имена, а оставио је значајан траг у српској књижевности: Знате ли ко је био АЛКИБИЈАД НУША?

Лагано њихање 

- Неки људи се њишу у ходу што телу не осигурава стабилност. Такво држање показује врло слабу личност која је заправо беспомоћна. Реч је о рањивој особи која је врло неодлучна и непрестано размишља о многим стварима - каже др Хингоранy. Напомиње да таквим људима у бољем држању тела помажу тзв. технике уземљења.

Фото: Депосит

- Ове технике помажу да стопала чврсто држите на земљи док се концентришете на дисање.

Глава је даље од тела

- Људи који пате од осећаја немира и хиперактивности често заузимају држање и ход у којем им је глава даље, према напред у односу на остатак тела. Ти људи су природно знатижељи, али и неповерљиви - објашњава психолог.

- Људи који често имају овакво држање требало би да редовно вежбају како би умирили мисли - додала је.

Прочитајте још: Да ли сте се питали зашто ДИЗНИЈЕВИ ЈУНАЦИ немају МАМЕ у цртанима? Иза овога се крије ТУЖНА ПРИЧА

Положај пажње

То је стојећи положај у којем су стопала постављена близу једно другом тако да ноге буду неотворене. Особа која заузима овакву позу док стоји обично држи руке близу тела. Подсвесна сврха овог положаја је да учине себе мањим.

Фото: Депосит

- Овај положај тела је познат као положај пажње јер обично онај ко је заузима пажљиво слуша надређеног. То је држање какво можете да видите код војника - појаснио је Ханан Парвез, магистар психологије и стручњак за људско понашање.

Прочитајте још: Прослављена манекенка СИНДИ КРАФОРД открила ТАЈНУ своје неговане коже! (ФОТО/ВИДЕО)

Доминантно држање

Овакво држање тела супротно је положају пажње. Ноге су мало раздвојене и чврсто постављене на тло, а руке су често на боковима. Особа која се тако држи, јасно показује да се не боји никога, захтева више територије око себе. Такође, заузима је и неко старији ко је љут на млађу особу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.