Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊЕ

Продужите живот, ПИЈТЕ СВАКИ ДАН ова два напитка

Ово истраживање долази из Јапана и указује на позитивно дејство коришћења зеленог чаја и кафе, а посебно на особе са дијабетесом типа 2.

1607441852_Depositphotos_72667855_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Комбинација чаја и кафе, како тврде научници, потенцијално смањује ризик од смртности свих узрока за 63 одсто код особа које редовно пију овај напитак.

Неке старије студије су истакле здравствене предости зеленог чаја, показујући да смањује ризик од настанка дијабетеса, побољшава контролу глукозе и осетљивост на инсулин.

Прочитајте још: СРПСКИ професор објашњава: Ево зашто ВИТАМИН Д треба да узимате поподне

На новим страживања која су јапански научиници спровели на Универзитету Кјушу, посматрали су како коришћење зеленог чаја утиче на људе који су већ оболели од дијабетеса.

Проучавали су 4.923 учесника просечне старости од 66 година, а истраживање је трајало 5 година.

Прочитајте још: После овог текста ћете зубе прати ТРИ пута дневно!

Дошли су до закључка да су људи који су пили више од четири шољице зеленог чаја имали 40 посто мањи ризик од смрти.

Такође, поред зеленог чаја, кафа доказано има утицај на смањене ризика од развоја дијабетиса, али у овој студији су истраживали утицај кафе на особе које већ имају дијабетис.

Они који су пили четири или више шољица чаја имали су највеће користи

- Комбинација зеленог чаја и кафе знатно је смањила смртност од свих узрока за 63 одсто - написали су аутори студије. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas