· · Коментари: 0
УЉЕ

Професорка са Харварда тврди: "ОВО УЉЕ ЧИСТИ ЈЕ ОТРОВ, НАЂИТЕ ЗАМЕНУ!"

Ипак, нису се сви стручњаци сложили с њом. Ништа није штетно ако се користи у границама нормале, тврде.

1601367520_Depositphotos_53411553_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако већ годинама слушамо како је кокосово уље најздравија масноћа коју можемо користити за припрему хране, али и за негу коже и косе, професорка са Харварда тврди супротно. Докторка Карин Михелс, у једном говору који је одржала на Универзитету у Фреибургу изјавила је како је кокосово уље једна од најгорих намирница коју можете користити.

Прошле године су стручњаци из Америчког удружења за срце објавили како кокосово уље садржи засићене масне киселине и како би људи такве требало да замене с оним незасићеним, јер тако могу да смање ризик од развијања кардиоваскуларних болести, а ова професорка се слаже.

- Конзумација кокосовог уља далеко је штетнија од свињске масти, јер се кокосово уље претежно састоји од засићених масних киселина. Једноставно речено, ово уље је чисти отров! - рекла је докторка Михелс.

Фото: Депозит

Прочитајте још: МЛЕКО ПРЕД СПАВАЊЕ? Ово ће се десити ако га пијете!

Неки људи верују да се кокосово уље може користити како би се смањили симптоми Алзхајмерове болести, али стручњаци тврде да не постоји довољно истраживања да би се то потврдило.

- Људи тврде да се овим уљем штити имунитет, да се може лечити Алзхајмер... За то не постоји довољно доказа и свакако треба имати на уму да кокосово уље садржи засићене масне киселине - рекла је Лилy Саутер, нутриционисткиња која се није у потпуности сложила са Михелс.

Прочитајте још: Како ПРОМЕНЕ ВРЕМЕНА утичу на наше ЗДРАВЉЕ: Колико је опасно?

Напоменула је и да је оштро рећи да је тако нешто отров, те да нема ништа лоше у томе да се повремено користи.

- Изјавом да је нека храна отров ствара се страх од хране у људима. Не постоје намирнице које су потпуно лоше или потпуно добре - објаснила је.

Важно је рећи и да потпуно избацивање масноћа никако није добро, те да се тако повећава ризик од губитка менструације, развијања разних болести, али и од ране смрти. Исте можете уносити путем рибе, орашастих плодова, семенки, авокада и биљних уља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.