Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТОПАЛА

Прокувајте ОВАЈ чај и ставите на плик: Нестаће као магијом!

Да бисте избегли ове компликације предлажемо вам неколико једноставних савета како можете да убрзате зацељење жуља и помогнете кожи да се што пре изравна.

1618831024_Depositphotos_74115107_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Без обзира да ли је жуљ на руци или стопалу, он може значајно да омета нормалне, свакодневне активности. Осим тога његово зацељење, уколико је велики или није брзо пукао може да потраје, па чак и да се инфицира, а тога смо сад нарочито свесни јер многи због пролећних радова имају жуљеве на рукама, а због тога што смо удобне чизме заменили ципелама.

Прочитајте још: Маске су ЗЛО за кожу, али лице је неће осетити ако искористите два препарата

Фластер

Фластер или ханзапласт смањују трење и штите жуљ од надражујућег контакта. Уз то добра је и баријера да не дође до инфекције. Међутим, важно је на који начин стављате фластер. Неопходно је када га ставите да изнад жуља остане мали "шатор", тако што ћете лепљиве крајеве ханзапласта залепити мало ближе један другом, док ћете средину са јастучићем мало одићи од плика.

Фластер штити жуљ од нечситоће!
Пустите да "дише"
Бројни лекари су сагласни да ће жуљ брже зацелити ако се остави непокривен у чистом окружењу. Када сте код куће скините завој и омогућите да жуљ дише и да се исуши. Да бисте се заштитили од инфекције, нанесите танак слој антибактеријске масти, чиме ћете убрзати зарастање.

Овакав начин стављања ханзапласта омогућава плику да дише, подстиче зацељење, а истовремено га штити од трења, нечистоће или честица које могу да проузрокују инфекцију.

Прокуване кесице зеленог чаја ставите на плик.

Зелени чај

Зелени чај има снажна антиупална својства која доприносе зацељењу. За санирање жуља потопите три кесице зеленог чаја у кључалу воду, потом додајте кашичицу соде бикарбоне.

Прочитајте још: Милица Милша одушевила фанове ФОТОГРАФИЈОМ из младости: "Била си и остала лепотица" (ФОТО)

Мешавину оставите да се охлади, па потпите плик. Ако се жуљ налази на месту које је тешко уронити у течност, користите натопљену газу.

Витамин Е

За жуљеве који споро зарастају и задебљали су од помоћи може да буде и витамин Е. Он има фантастично деловање на обнављање коже, пошто помаже ћелијама коже да се брзо опораве, а спречава и настајање ожиљака.

Прочитајте још: Сва правила чешљања косе: Ситнице могу да утичу на њен квалитет

Витамин Е можете да набавите у облику уља, крема или капсула. Ако имате капсуле, једноставно исцедите њен садржај директно на површину коже са жуљевима. Ако имате

Фото: Депозит

Дренажа

Мада не бисте смели да бушите жуљ, безбедна дренажа може да донесе олакшање. Да бисте пробушили жуљ у кућним условима најпре оперите руке топлом водом и сапуном. Штапић за уши поквасите алкохолом и дезинфикујте иглу.

Плик очистите антисептиком, па пробушите

Плик очистите антисептиком, затим полако иглом пробушите плик. Пустите да се течност потпуно оцеди. Нанесите антибактеријску маст. Плик прекријте фластером или завојем.

Прочитајте још: ПАРФЕМ није само да лепо миришете, он буди УСПОМЕНЕ и има још НЕВЕРОВАТНИХ предности

Гел од алоје вере

Гел алоје вере има антиупална својства, па ће зато смањити црвенило и оток који изазива бол. Студије су доказале да је алоја вера делотворна као традиционални лек за лечење опекотина другог и трећег степена, што је чини одличним природним леком за жуљеве.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas