Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУЖНО

Власник невероватне биографије и реченице "Немо' се љутиш": Мирко Бабић, човек који је урадио НЕОЧЕКИВАНО!

Тужна вест потресла је све. Преминуо српски глумац Мирко Бабић.

1605176058_get_thumbs_on_fly.jpg
Фото: В. Данилов
Oglas

Вест која је уздрмала јавност јесте да нас је напустио чувени глумац Мирко Бабић, познатији као Драгојло, по улози из домаће серије "Село гори а баба се чешља".

Славни глумац је преминуо у 72. години, а међу српским народом остаће упамћен по својој чувеној реченици: "Немо' се љутиш".

Улога Драгојла засигурно је обележила његову глумачку каријеру, али његов опус је много шири, а његов утицај и те како значајан.

Прочитајте још: Преминуо Драгојло из серије "Село гори, а баба се чешља"

Остаће упамћен и као глумац који је након завршетка глумачке академије у Београду добио посао у два београдска позоришта да би отишао у родни Крагујевац где је и завршио своју каријеру.

Овакав корак у каријери би ретко који глумац направио, а то показује да му је глума била важнија од свега.

Мирко Бабић је од почетку своје каријере имао запажене улоге у бројним телевизијским серијама и филмовима. Неки од филмова и серија у којима је играо су и : " Стићи пре свитања ", " Врућ ветар " ( улога судског извршитеља ), " Др " из 1984. године ( улога др Милорада Цвијовића, која је у каснијим екранизацијама ове Нушићеве комедије била поверена и Браниславу Лечићу ), " Крај династије Обреновић " ( улога мајора Милосава Живановића ), " Мој рођак са села " ( улога Марка ), " Равна гора " ( улога Обрада ) и многе друге.

Прочитајте још: ОД ЧЕГА ЈЕ УМРО Мирко Бабић, чувени Драгојло из серије "Село гори, а баба се чешља"?

Најзначајнији крагујевачки уметник
Мирко Бабић је најзначајнији крагујевачки уметник друге половине двадесетог и почетка двадесетпрвог века. Глумачко трагалаштво и виталност израза Мирка Бабића, те спремност да и даље унапређује и истражује сопствене могућности и нове технике, утицале су на многе драмске уметнике широм Србије, помогле квалитетнијем развоју позоришта у Крагујевцу.

Крај своје глумачке каријере, дуге 45 година, са својим колегама из театра и пријатељима Мирко Бабић је обележио 17. јуна 2017.

Професионални глумац, који је након завршетка глумачке академије у Београду, одбио посао у "Атељеу 212" и "Југословенском драмском позоришту", и вратио се у свој Крагујевац, у театар Јоаким Вујић, данас Књажевско српски театар, из њега је, по одласку, испраћен лавином љубави својих најбољих пријатеља, и песмама које су му певали Аљоша Вучковић и Феђа Стојановић.

Прочитајте још: Маринко Роквић хитно оперисан: Огласио се син Никола

Радош Бајић је тада свом дугогодишњем колеги Мирку Бабићу, и свом Драгојлу, из најгледаније српске серије икада, "Село гори а баба се чешља" да о томе "колико је задужио српску културу, Србију, Шумадију, свој Крагујевац и театарску уметност, говорили су и нека говоре други".

- Мени је била част да ти цео век који је иза нас будем пријатељ и друг и да са тобом радим. Радујем се и Бога молим да нашу причу и наставимо. Посебно сам срећан што сам био вечерас у прилици да ти све кажем у брк, у лице, да ти кажем драги мој колико си добар човек, велики, непоновљив и колико те бре волимо - рекао је Радош Бајић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas