· · Коментари: 0
ТУЖНО

Прошло је више од пола века, а ни трага ни гласа од њих: Троје малишана су једног јутра отишли на плажу и више се никада нису вратили (ВИДЕО)

Тог јутра троје малишана је отишло на плажу и никада се више нису вратили.

Пре њега, врата на кућама нису се закључавала, аутостопери су се без страха пуштали у аутомобиле, а сваки странац је био само доброћудни пролазник са којим је лепо попричати.

Зато и није било необично што је Ненси Бомон допустила својој деци - Џејн, Арни и Гранту да сами оду на плажу недалеко од куће где су живели у Аделејду у Јужној Аустралији у јануару 1966. године. Најстарија Џејн имала је 9 година и мајка је проценила да је довољно стара да брине о Арни која је имала 7 и Гранту који је имао 4 године. Била је то нимало неуобичајно за децу током 60-их година. Шта би могло да пође по злу?

Две сестре и брат су тог јутра заувек нестали!

Било је јутро, 25. јануар 1966. и био је државни празник. Како је било претопло да пешаче, деца су ушла у аутобус који их је за око 5 минута довезао до плаже.

Прочитајте још: Једина се тако звала у византијској династији, а пресудило је 12 свећа: Откривена тајна имена српске краљице

Тројка је искочила из аутобуса и - заувек нестала без трага!

Нестала деца

Ненси је очекивала да се деца врате око поднева. Када нису стигла ни аутобусом који је прошао у 2 сата, забринула се и када је са посла дошао њен муж Џим који је радио као таксиста, одмах му је рекла да се одвезе до плаже да их потражи.

Мајка Ненси је очекивала да се врате око подневе, али...

Након што се Џим вратио без вести о деци, он и Ненси су кренули да обилазе куће пријатеља и трагају за малишанима по улицама на потезу између њихове куће и плаже, али ништа није вредело. Око 5.30 поподне обавестили су полицију.

Инспектори су брзо организовали потрагу, али изгледало је као да су Џејн, Арна и Грант нестали са лица земље. Установљено је да су деца тог дана до плаже укупно носила чак 17 предмета укључујући одећу, пешкире, торбе, али никада није пронађен ниједан од њих!

Странци

На дан нестанка, неколико сведока на плажи је видело троје деце са високим мушкарцем плаве косе и испијеног лица, старог између 30 и 40 година. Чинило се да деца опуштено причају са човеком, изгледало је да уживају на плажи, па су сви претпоставили да се од раније познају. Није било знакова да су ту против своје воље.

Прочитајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска ТРОБОЈКА прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Једна жена је рекла полицији да је, око поднева, док је седела на клупи на плажи видела троје деце како истрчава из океана, тушира се на оближњим тушевима да спере слану воду и онда одлази по своје пешкире. Одмах поред њих лежао је средовечни човек и деца су ускоро почела да се играју са њим. Када је она устала и отишла са клупе, тврдила је, група је и даље била на плажи.

Приче су почеле да се ређају, а деце нигде!

Момак и девојка који су лежали на пешкирима недалеко, потврдили су причу жене са клупе, али су додали и да су они видели када је човек обукао децу и када су сво четворо отишли у правцу аутобуса. Тај детаљ су замаптили јер су помислили како најстарија девојчица изгледа довољно одрасло да може и сама да се обуче и да је необично што то чини неко други. У сваком случају, ништа није указивало на то да деца не познају човека или да не одлазе добровољно са њим.

Прочитајте још: "Титаник" је тонуо, а у чамцу број 15 био је СРБИН. Спасила га је капа!

"Дечко са плаже"
Ненси сетила да јој је, недуго пре немилог догађаја, Арна у шали рекла како Џејн “има дечка на плажи”. У том тренутку мајка је мислила да је реч о другу са којим се играју и није обраћала пажњу на то све до после нестанка.Ипак, родитељи су тврдили да су децу учили да не разговарају са непознатима и да, чак и да то јесу учинила, нема шансе да би допустила да их тај странац облачи.

Проблем са овим сведочењима је тај што нико од сведока није са сигурношћу могао да тврди да су деца коју су видели заправо деца Бомон. Реч је могла бити о било које две девојчице и дечаку сличних година који су тог дана били на плажи.

Ненси и Џим своју децу су описали као стидљиву. Да разговарају са непознатом особом, а камоли да се играју, изгледало им је незамисливо! Полиција је спекулисала да су деца човека можда упознала приликом претходних одлазака на плажу и да су тако стекла поверење у њега.

Потрага која је дигла Аустралију на ноге

Како нису пронашли ниједан траг који би открио шта се догодило са децом, полиција је позвала јавност понудивши награду ономе ко јави информацију која би довела до проналаска малишана. И, ускоро су им телефонске линије биле усијена.

Прочитајте још: Ејми, Морисон, Кобејн... Имали су умрли у 27. години, а све им је писала у хороскопу

Боманове су видели у пекари како купују питу… Троје деце виђено је како на углу недалеко од локалног маркета стоји и разговара са три одрасле особе… Други су се клели да су деца јела сладолед недалеко од плаже… Трећи су их спазили како пешаче поред пута у правцу куће…

Случај је постао познат у целом свету

Случај је убрзо изишао ван граница Аустралије. У новембру исте године холандски парапсихолог Жерар Кроасет тврдио је да може да помогне и допутовао је у Аустралију како би био ближе догађају. Испоставило се да није од помоћи јер је мењао причу из дана у дан.

Прочитајте још: Да ли сте чули за ЛАЗАРЕВ СИНДРОМ? Чудни случајеви живота после смрти

Полиција је због њега истражила канализационе цеви јер су се, према Кроасетовим тврдњама, ту налазила тела погинуле деце. Није пронађено ништа.

Након тога Кроасет је тврдио да “види” остатке деце скривене испод новосазидане зграде недалеко од куће Боманових. У време нестанке ту се налазило градилиште и он је веровао да су тела девојчица и дечака скривена испод бетонске плоче.

Прочитајте још: Тумачење СНОВА: Шта значи сањати ВОДУ?

Власници зграде, наравно, нису били ради да руше зграду како би проверили наводе парапсихолога, али су попустили под притиском јавности која је сакупила 40 хиљада долара само да се зграда демолира. Нису пронађена ни тела, ни никакви трагови да су деца икада била ту, а Холанђанин је посрамљен отишао назад у домовину.

Писма и преваре

Потпуни странци слали су писма Бомоновима у којима су писали да знају где су њихова деца. Око две године по нестанку примили су писмо од човека који се представио као “старатељ” који је тврдио да су деца код њега, да их је чувао и да је сада спреман да им их врати.

Ненси, Џим и полиција отишли су на заказано место, али се нико није појавио.

Након овога стигло је још једно писмо, које је наводно написала Џејн у коме каже да је “старатељ” желео да их врати али да је, када је видео “одвратне детективе” закључио да су Боманови издали његово поверење и одустао.

Лажне дојаве и многобројне приче

Писма од њега више нису стизала. Године 1992. када је технологија довољно узнапредовала, откривен је идентитет човека који их је писао. Реч је била о 41-годишњем мушкарцу који је у време нестанка био тинејџер и све је смислио као шалу. Због протока времена, накнадно није осуђен због овог дела.

Прочитајте још: Дечија књига о Марку Краљевићу предвидела КОРОНУ, а преведена је и на кинески језик

Садржај једног другог писама пренео је Алан Витикер у књизи "Потрага за децом Бомонових".

– Ваша деца су жива. О њима се добро брина једна старија госпођа која доста лоше говори енглески – писало је у анонимној дојави.

Ипак, на крају, ниједно од писама није донело било какве конкретне трагове или информације.

Нестанак који је променио Аустралију

Аустралијска полиција никад није престала да тражи децу Боман. Неколико серијских убица из те државе било је осумњичено за њихову отмицу, али никада нису успели да их повежу са случајем.

Прочитајте још: Упозорење познатог физичара: "Потрага за ванземаљцима је ужасна идеја" (ВИДЕО)

Успркос деценијама које су прошле, полиција у Аделејду каже да отприлике на свака четири дана добију позив са наводним информацијама о троје нестале деце. 2018. расписана је награда од милион аустралијских долара за свакога ко донесе информације које би довеле до решавања овог старог случаја.

Увек се брзо испостави да је реч о лажној узбуни.

У годинама које су уследиле Џим и Ненси су се развели под притиском туге. Ниједно више није имало деце. Иако стручњаци верују да су Џејн, Арна и Грант одавно мртви, обоје су остали да живе у истом граду, у нади да ће им се деца једнога дана вратити.

Ненси је умрла у септембру 2019. када су јој биле 92 године. Џим је још увек жив.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.