· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

ПРОТЕИН ДИЈЕТА јача мишиће и идеална је за љубитеље меса (МЕНИ)

Уколико трагате за начином за брзо и ефикасно скидање килограма без гладовања, онда би протеинска дијета требало да буде ваш избор.

1615899456_Depositphotos_167701866_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Уз овакав начин исхране килограми се буквално топе, а резултати су брзо видљиви. Протеинске намирнице дуго дају осећај ситости, па се мршави без сталног осећаја глади.

Прочитајте још: Смути и СКИНИ килограме: SMOOTHIE дијета доноси здраво мршављење у само 21 ДАН

Иначе, предност протеинске дијете је у томе што она топи масти, а јача мишиће. Јер, често као последица одређених ограничавајућих јеловника долази до редукције мишићне масе, дакле уместо сала губе се мишићи. То није случај са протеинском дијетом, напротив.

Већина дијета уништава мишиће, не сало!
Љубитељи меса
Протеинске дијете су идеално решење за љубитеље меса, али извор протеина јесу и многе биљке попут махунарки па можете комбиновати намирнице биљног и животињског порекла.

Протеинска исхрана доприноси регенерацији и изградњи мишића, а оно што ће нестајати јесу масне наслаге са стомака, бутина, надлактица и осталих критичних делова тела.

Ова дијета и режим исхране траје само три месеца

Овакав начин исхране не би требало да примењујете дуже од три месеца јер може да наруши здравље јетре. Због тога би сви пре него што почну са протеинском дијетом требало да потраже савет лекара, јер као и свака рестрикција, и овај режим исхране има мана: због потпуног искључивања протеина из исхране можете осећати малаксалост, вртоглавице, мањак концентрације и раздражљивост. Такође, могу да се јаве и проблеми са пробавом, али и бубрезима.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Пилеће груди и риба Фото: Депозит

Понедељак

Доручак: омлет од три беланцета, са исецканом паприком и шаком спанаћа

Ужина: 100 г пилетине гриловане или куване без кожице и пола црвене паприке

Ручак: гриловане пилеће груди, мешана свежа салата са црвеном паприком, зелена боранија и кашика маслиновог уља

Уторак
Доручак: 100 г печених пилећих груди са кељомУжина: 100 г ћурећих груди и пола зелене паприкеРучак: лосос (или друга риба) у филетима са мешаном зеленом салатом и са 1/2 супене кашике маслиновог уљаУжина: 100 г ћурећих груди са броколијем скуваним на париВечера: филет лососа са сецканом мирођијом и куваним броколијем

Ужина: 100 г ћурећих груди са пола свежег краставца

Вечера: 100 г грилованих ћурећих груди са броколијем скуваним на пари

Прочитајте још: Лековити матичњак: Лечи главобољу, несаницу, а добар је и за женске проблеме!

Среда

Доручак: 100 г димљеног лососа са спанаћем

Ужина: 100 г пилећих груди са половином жуте паприке

Ручак: гриловане пилеће груди, сезонска салата и 1/2 супене кашике маслиновог уља

Ужина: 100 г ћурећих груди са авокадом

Вечера: две јагњеће шницле спремљене на жару, кувани броколи и спанаћ

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Четвртак

Доручак: кајгана (једно цело јаје или два беланцета), парадајз, боранија

Петак
Доручак: 200 г ћурећих груди са авокадом и свежим краставцемУжина: два тврдо кувана јаја и пола црвене паприкеРучак: 150 г грилованих гамбора са зеленом салатом и парадајзом, кашике маслиновог уљаУжина: 100 г ћурећих груди са пет бадемаВечера: 100 г пилећих груди са куваним броколијем

Ужина: 100 г ћуретине са пола свежег краставца

Ручак: печена пастрмка са салатом - парадајзом, руколом и 1/2 супене кашике маслиновог уља

Ужина: 100 г пилећих груди са грилованом тиквицом

Вечера: 100 г пилећих груди са кинеском мешавином поврћа (додајте супену кашику маслиновог уља) и зелена салата

Субота

Доручак: гриловани филет бакалара са печеним паприкама и тиквицама

Ужина:100 г пилетине са парадајзом

Ручак: 150 г ћуретине са зеленом салатом, кувани броколи и супена кашика маслиновог уља

Ужина: 100 г пилетине са пет ораха

Вечера: 150 до 200 г бифтека са бареним броколијем и боранијом

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Недеља

Доручак: омлет од три беланцета, грилованим парадајзом и куваним спанаћем

Ужина: 100 г ћуретине са пет индијских ораха

Ручак: 150 г пилећих груди са шпарглом и зеленом салатом

Ужина: 100 г ћуретине са свежим краставцем

Вечера: гриловане пачије или ћуреће груди без кожице и броколи


ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.