Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОДИТЕЉСТВО

Проверите да ли дете разликује црвену и жуту, јер је то веома важно за трогодишњака

Родитељи често имају недоумицу да ли је њихов малишан закаснио са учењем боја, што је заправо прича о когнитивном развоју у коју се уклапа правовремено именовање црвене и жуте нијансе.

1617465032_Depositphotos_67329223_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

То су боје које би већ требало да разликује трогодишњак, јер у том узрасту његова перцепција почиње да се развија.

Прочитајте још: Смирите своје дете: Овај фантастичан трик ће вам помоћи против суза најмлађих

Зато је тада сасвим очекивано да ваше дете уме да разврстава играчке у жутој или црвеној боји, да разликује нијансу банане од парадајза и слично. Када му додајете неке предмете у тим бојама, наглас му поновите: “Ово је црвена мајица” или “Ево ти жута играчка”.

Донеси ми жуту играчку и црвену мајицу!

Стручњаци кажу да би одмах потом трогодишњак могао да научи да именује зелену и плаву, а тек потом је спреман за упознавање и идентификацију осталих тонова. Али, тек када сте сигурни да је научио ове четири боје, можете да кренете да га упознајете са осталим и тако радите на развоју његове перцепције.

Врло је важно да се са тим не жури, јер малишан мора прво да се фокусира на основне боје, да би могао да се укључи у препознавање осталих.

Прочитајте још: Симпатично и домишљато: Ево како је једна девојчица смислила генијалан план да сазна шта ће добити за рођендан од маме (ФОТО)

Да би учење било занимљивије и без стреса, уведите га током игре, па тако разврставајте са дететом играчке по бојама, користите пластелин, цртајте, бојите, правите воћну салату по нијансама. Ово може да буде веома забавно и да и вас опусти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas