· · Коментари: 0
МУШКАРЦИ

Прсти мушкарца откривају да ли је џентлмен или варалица

Недавно истраживање спроведено на Универзитету у Канади показало је да се мушкарци са дужим средњим прстом и крац́им кажипрстом углавном понашају боље према женама

1605207890_muskarci.jpg
Фото: депоситпхотос

Разлика у дужинама значи изложеност вишим нивоима тестостерона у материци мајке, каже Симон Иоунг, коаутор студије и професор психијатрије на универзитету.

Прочитајте још: ПАМЕТНИЈЕ И ПЕДАНТНИЈЕ: Жене варају вештије од мушкараца

Истраживање је пратило друштвени живот и понашање 155 испитаника у доби од 18 до 54 године током 20 дана. Сви испитаници морали су да забележе сваку социјалну интеракцију која траје дуже од 5 минута, а особе у контакту са њима морале су да опишу свој карактер и понашање, на пример да ли су биле љубазне, свађалица, доминантне, покорне .

Мушкарци са дужим прстима били су чешц́е љубазнији, насмејанији, спремнији на компромисе и саосец́ање.

 

Фото: Деспоситос

Према Јангу, ови мушкарци су друштвенији и често имају више деце. Мушкарци са кажипрстом и средњим прстом исте дужине, углавном су били свађалице и критични према женама, користец́и повишен глас и добру дозу сарказма у комуникацији.

У овој студији, утицај дужине прста имао је значајан утицај само у случају понашања мушкараца према женама. Мере нису имале утицаја на третман мушкараца са другим мушкарцима или женама према мушкарцима или другим женама.

Пре него што се радујете што ваш драги има дужи четврти прст на руци, будите опрезни јер то може значити и повец́ане шансе за неверство, барем према другој студији коју су спровели научници са Окфорда.

Наводно, и мушкарци и жене који имају знатно дуже прсте имају вец́е шансе да залутају у вези или браку, док људи са приближно једнаким дужинама кажипрста и средњег прста више воле моногамију.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.