· · Коментари: 0
чај

Прва је помоћ за бројне здравствене проблеме: Зашто КАМИЛИЦА треба да буде део сваке куће?

Надалеко чувени лек против “превелике бриге” и стреса, камилица се заиста може сматрати краљицом лековитог биља.

1618494750_Depositphotos_167677760_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Чај од ове биљке саставни је део сваког дома.Пријатног укуса и још пријатнијег мириса, камилица је препуна антиоксиданаса који смањују ризик од настанка бројних запаљенских болести, а посебно се добро показала у олакшању симптома код болести јетре, бубрега и дебелог црева (нарочито улцерозног колитиса).

Прочитајте још: Ротквице су БЛАГО за срце и закон за дијету

Сви проблеми везани за дисајне путеве лако (или бар лакше) се решавају уз шољу топлог чаја од камилице, па не чуди што је то омиљени напитак свих оних који пате од проблема са отежаним дисањем, астмом, бронхитисом, а незаменљива је и када је у питању обична прехлада.

У лековита својства камилице убрајамо и прву помоћ код менструалних болова јер смањује грчеве и изазива осећај опуштености мишића. Исто тако, најновија истраживања показују да редовно испијање овог чаја смањује ризик од настајања рака, посебно рака штитне жлезде.

Додатно, камилица је показала бенефит и када су у питању срчани проблеми, али је одлична и у превенцији дијабетеса.

Прочитајте још: Волите да пијете КАКАО? Представљамо вам све добробити овог МАГИЧНОГ НАПИТКА

И, на крају, мали подсетник за све припаднице лепшег пола које се боре са подочњацима или су пак склоне иритацији очију – кад завршите са испијањем топлог чаја од камилице, обавезно искористите врећице за мали третман подручја око очију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.