· · Коментари: 0
УСНЕ

Први закон за лепе усне је ВЛАЖАН, а други је СОЧАН

Хладно време и ветар, осим што нам се "увлаче" у кости, оштећују наше усне и нокте, чинећи их испуцалима.

1606151941_Depositphotos_92651382_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Да би и у периоду пред нама они деловали здраво и лепо, потребна им је додатна нега, која не захтева много труда, већ само посвећеност и доследност.

Прочитајте још: Овако се наједноставније лепота одржава на природан начин

Негујте их Фото: Депозит

Често нам најпре поглед падне на нечије усне, па зашто бисмо им дозволили да буду суве и испуцале? Осим што тада не изгледају лепо, могу нас и непријатно затезати и болети приликом разговора, јер имају најтањи епидерм, без лојних жлезда и најосетљивији су део коже лица.

Пре изласка из куће намажите усне.

За почетак, требало би да нам постане навика да их пре изласка из куће намажемо хидратантном, хранљивом кремом, која ће их штитити од спољних утицаја.

Такође, требало би увек са собом да носимо балзам за усне, којим ћемо их намазати с времена на време, док смо напољу. Најбоље би било да буде без боје и мириса, са ши путером, глицерином, алојом, витамином Е, пантенолом...

Прочитајте још: НИКАКО немојте спавати са укљученим грејањем, јер то је за кожу П-А-К-А-О

Желите да се дотерате и изађете негде? Срећом, важећи трендови у шминкању ослањају се на природан изглед, што ће добро доћи и вашим уснама. Покушајте да у потпуности избегнете стављање кармина, а, ако већ не можете без њега, пре наношења на усне утапкајте мало грожђане масти која ће спречити да руж "извуче" неопходну влагу из њих.

Овако се прави балзам
Потребна су три природна састојка:  три кашике пчелињег воска, као и по једна и по кашика бадемовог и кокосовог уља, као и кашике меда. Најпре полако на ниској теператури загревајте восак у шерпици, а када постане врућ додајте, уз мешање, уље, склоните са рингле па сипајте мед. Смесу, док је још у течном стању, преспите у кутијицу или бочицу и оставите да се охлади, а већ сутрадан ручно прављени балзам можете да користите.
Грожђана маст се не користи само зими.

Мада грожђану маст најчешће везујемо за нека давна времена, када су се усне само њоме и могле неговати, веома је корисна и данас јер садржи природна уља, а често и пчелињи восак и прополис, који продиру до најдубљих слојева коже, подстичући обнављање колагена.

Поједине су на бази кокосовог уља, који иде у "пратњи" вазелина, па их заједно кожа полако упија, штитећи усне и више сати.

Прочитајте још: Да ли угрожавате здравље модним трендовима?

Ако грожђану маст избегавате због тога што не знате да ли су вам прсти довољно чисти да бисте је њима наносили, па је остављате само за кућну употребу, можете да је наносите штапићем за уши или дрвеном дршкицом од сладола, које ћете, у ташни, чувати и носити у малим кесама са клизећим затварачем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.