Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

Прво оштре МАКАЗЕ, а онда НЕЖНО излечите косу од сунца

Ма колико се трудили да заштитимо косу шеширом, препаратима, уз придржавање савета о природном сушењу, крајњи резултат је увек исти.

1598697774_Depositphotos_36992595_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Колико год водили рачуна о коси, неговали је и "хранили" најразличитијим препаратима, након летњих месеци, излагања сунчевим зрацима, додира са хлором у базену или сољу из мора, она мора да буде оштећена, ломљива и сува. Уколико се фарбате, још једна неминовност је нежељено мењање нијансе у светлију.

Прочитајте још: БИЗАРНО ИЛИ НЕ? Овај нови тренд је ЗАПАЛИО друштвене мреже (ФОТО)

Зато вам предлажемо неколико савета за њен опоравак. За почетак, најбоље би било да скратите косу за један центиметар, да бисте спречили додатно "цветање" крајева и како би била гушћа после дуготрајног излагања сунцу.

Кокосово уље Фото: Пиксабеј
Скратите крајеве, а косу не пеглајте и не везујте у реп или пунђу.

Немојте да је фенирате, "пеглате", увијате пресом, а избегавајте и везивање у реп или пунђу. Удовољите вашој коси, пустите је да се природно осуши и пада онако како јој одговара.

Прочитајте још: Погрешно коришћење ЧЕТКЕ повећава могућност ОПАДАЊА КОСЕ

Перите косу беби шампонима или од коприве

Перите је благим, беби шампонима или оним од коприве, који ће је успут и ојачати. Свако испирање завршите хладном водом, јер се на тај начин фоликул длаке затвара и отпорнији је на спољне утицаје. Храните косу и дубински, односно једите оно што је чини јачом, на дуже стазе, попут шаргарепе, банана, јаја и пилетине.

После соли - вода
Након пливања у сланој води, могуће је да се кристали соли оформе у коси и оштете је, јер "сакупљају" и усмеравају сунчеве зраке директно ка длаци. Зато би требало испрати косу после изласка из мора.
Негујте косу маслиновим.

Негујте је и хранљивим маскама, на бази уља. Добра комбинација је мешавина маслиновог уља, оног од уљане репице и јојобе, у једнаком односу.

Прочитајте још: Хит на интернету: НЕОБИЧНА ХАЉИНА залудела друштвене мреже (ФОТО)

Добијену смесу добро утрљајте у косу и теме (не брините, нећете га додатно измастити) и оставите 15 минута да делује. Потом оперите косу на уобичајени начин.

Кокосово уље је одличан лек за косу.

Кокосово уље, које је чвршћег састава (у теглици) одличан је лек за вашу косу, јер је доказано да продире дубоко у длаку, за разлику од минералних уља. Пола кафене кашичице овог уља загрејте међу прстима, да се отопи, нанесите на врхове влажне косе, оставите да упије, па обликујте косу како то, иначе, чините.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas