· · Коментара: 0
САВЕТ

ПРВО правило је да се кува у ХЛАДНОЈ и посољено води, а друго је кључно за ПИРЕ без грудвица

Омиљени прилог без грудвица

1611514798_Depositphotos_23456632_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Иако и домаћица-почетница може лако да га припреми, пире-кромпир лако може да се претвори у кулинарски промашај. То се неће догодити ако будете следили једноставна правила:

Прочитајте још: Ево колико дуго тврди и меки СИРЕВИ могу стајати у фрижидеру

  • Бирајте кромпир са највише скроба, јер ћете га најлакше изгњечити.
  • Кромпире сеците на једнаке комаде како неки не би били прекувани, а поједини недовољно кувани.
  • Када га исечете, ставите га у хладну посољену воду (немојте у кључалу), поклопите и оставите да течност проври. Затим смањите температуру и кувајте све док не омекша.
  • Пре него што га изгњечите, битно је да га потпуно оцедите. Тако ће укус бити "пунији".
  • Млеко које додајете у кромпир мора да буде топло, а путер омекшао на собној температури да бисте добили уједначену смесу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.