· · Коментари: 0
ЛЕГЕНДЕ

Прву насловну је имала са 15, била је Далијева муза и пропала: Кармен (90) је данас најстарија активна манекенка (ФОТО)

Ради као манекен пуних 75 година, али праву каријеру је направила тек у зрелим годинама.

1618475486_BABA.PNG
Фото: Инстаграм/ сцреенсхот цармен_деллорефице

Кармен Дел Орефиче  је рођена 1946. године у Њујорку. Американка је мађарског и италијанског порекла и манекенску каријеру је започела већ са 15 година.

Прочитајте још: Линдзи Лохан безобразно позира на Малдивима, а Дајан Китон јој је написала шта мисли о томе (ФОТО)

Мајка је узимала све што заради!

Тачније, када је имала 13 година фотограф је већ приметио њену лепоту и питао да јој направи серију фотографија. Занимљиво, али слике нису испале добро и ту се завршио први покушај да направи каријеру модела.

Међутим, када је напунила 15 година покушала је поново и исте године потписала уговор са чувеним магазином "Вогуе" и убрзо је добила прву насловну страну. Њено лице је видео Салвадор Дали и цео свет је чуо ко је његова нова муза.

Прочитајте још: Лежерно и СЕКСИ издање глумице Јелене Гавриловић: Чизме до ПРЕПОНА и дубоки шлиц разведрили дан Београђанима (ФОТО)

Кармен је имала "тешку" мајку која је узимала сав новац који је ћерка зарађивала. Уједно јој није дозвољавала да једе, па је буквално била потхрањена. Гардероба коју је рекламирала пунили су сунђерима! На посао је ишла ролерима, јер мајка није хтела да јој да паре за аутобус.

Последњу модну ревију урадила је са 80 година.

"Вогуе" је, када је постала пунолетна, изгубио интересовање за њу, јер су сматрали да је њена мршавост опасна и тражили су од њене мајке да је прегледају доктори. Када се мало поправила почела је да рекламира доњи веш. Остало је историја - није било модне писте и модног часописа који није украсила.

Прочитајте још: У 70. години изгледа као девојчица: Неда Украден показала природни изглед без шминке (ФОТО)

Кармен се званично пензионисала 1958. године. Уосталом, у то време су само девојке рекламирале гардеробу, шминку и добијале послове.

Развела се трећи пут 1978. године и поново се вратила у свет моде. Тачније, каријера је тек тада кренула узлазном линијом и достигла је светску славу. Недавно је снимила документарац о себи. Последњи пут је прошетала модном пистом 2012. године.

Прочитајте још: У 70. години изгледа као девојчица: Неда Украден показала природни изглед без шминке (ФОТО)

Кармен ће 3. јуна напунити 90 година. И даље ради.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.