Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САМОЋА

Психијатри преписују сликање уместо лекова из два разлога

Пандемија ковида 19 је само поспешила осећај усамљености који је и пре овог вируса постао доминантан пратилац модерног човека.

1617607661_Depositphotos_188947748_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Истраживања показују да је отуђеност која је завладала у 21. веку, све инванзивнији тренд, јер су се људи већ удаљили једни од других, а сада су још и у страху једни од других.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Правило за писање нуле испред једноцифрених бројева

Оно што би као последица могло да се деси јесте да усамљеност постане толико учестала појава, да би терапеути око ње имали пуне руке посла.

Сликањем се оставрују социјалне везе.

Стручњаци се већ налазе у припреми за разрадњу терапије, а оно што се искристалисало као сврсисходно јесте - сликање. И ту није важан таленат. Штавише, чак и они који уопште нису даровити, свакодневним сликањем и цртањем воденим, темперама, па и дрвеним бојама и обичном оловком, могли би да ублаже осећај усамљености. То је нека нова врста "лека" који се већ преписује, а када прође пандемија, добро је да се у дневни ритам убаце чак и часови цртања, за све генерације и све сликарске (не)таленте.

Прочитајте још: Симпатично и домишљато: Ево како је једна девојчица смислила генијалан план да сазна шта ће добити за рођендан од маме (ФОТО)

Тиме ће особе које пате од овог осећаја остварити социјалне везе које помажу у тренуцима када је потребно савладати неке животне недаће. Претпоставка је да би ова терапија највише пријала људима старијим од 65 година, јер би се то комплетно одразило на квалитет њиховог живота.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas