Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТИНА

Психолог открио кад је НАЈБОЉЕ ВРЕМЕ да деци кажете ИСТИНУ о Деда Мразу

Стручњак истиче да је децу добро подстицати да сами критички размишљају о ономе у шта сумњају.

1608797510_Depositphotos_32364013_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Најљепши тренутци празника управо су они када деца отварају новогодишње и божићне поклоне, али када им је најбоље рећи да их испод јелке није оставио Деда Мраз, већ њихови родитељи и ближњи?

Дечји психолог Џастин Колсон сматра да је ту илузију боље срушити што пре.

- Као и код свега што би требало да буде тајна – знање је моћ. Ако су довољно стари и знатижељни да сами посумњају, онда су довољно "стари" да сазнају истину - сматра стручњак.

Прочитајте још: Овај видео је за два дана погледало више од 24 милиона људи, а разлог ће вас одушевити (ВИДЕО)

Понекад је деци добро напоменути да сами критички размисле о Деда Мразу. Можете их упитати да ли мисле да је могуће да неко пређе цео свет у једној ноћи с поклонима за свакога и у санкама које вуку ирваси.

Дете може од других вршњака да начује шушкања о правом идентитету Деда Мраза, након чега ће вас сигурно нешто упитати.

Фото: Депозит
Право време да деци саопштите истину јесте чим вас питају и када се појаве прве сумње.

Психолог напомиње да би тада децу требало упозорити да не униште чаролију онима који још увек верују у Деда Мраза.

Прочитајте још: Неколико пута гледате омиљену серију? Постоји разлог за то

- Подсетите их да други родитељи својој деци можда нису одали ту тајну, па би било добро да то остане само између вас - објаснио је Колсон.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas