Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ВИКЕНД

ОДГОВОР ПСИХОЛОГА ЋЕ ВАС ИЗНЕНАДИТИ: Да ли је БОЉЕ отићи на ВИКЕНД или ОДМОР од ТРИ НЕДЕЉЕ?

Шта подразумева прави одмор и колико би требало да траје? Мада је некада довољан и продужени викенд да разбијемо рутину, такви одмори, нарочито након дужег периода рада, могу само да залече умор.

1600675273_Depositphotos_395332000_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Психолог Милица Милорадовић Станковић сматра да ће идућег лета, ако епидемиолошка ситуација то буде дозволила, бити прилике за одмор.

Ту је зимовање, а потом и првомајски и ускршњи празници. Како бисмо били ефикаснији у обављању пословних и приватних обавеза, у наредном периоду треба искористити сваку прилику за предах.

Прочитајте још: Психолог УПОЗОРАВА: Тело тражи НАГРАДУ, ако нисте ишли на ОДМОР на ЈЕСЕН можете очекивати нешто непријатно

Промена средине, макар накратко, у виду викенд-путовања, омогућиће нам да "допунимо батерије" и окрепиће нас.

Када на одмору помислимо да нам је досадно - време је за повратак кући.

- Стручњаци кажу да је идеално време трајање одмора три недеље. Првих дана одмор је углавном пасиван - потребно нам је да се наспавамо и опустимо тело. У том периоду је брзина опоравка највећа, па је зато и важно да такорећи не радимо ништа. Након тога смо спремни за активнији, креативан део одмора у коме можемо да радимо оно што волимо и уживамо у томе - каже психолог.

Ни предуг одмор није здрав Фото: Депозит

Већ у трећој недељи, када повремено помислимо и осетимо да нам је досадно, то је знак да се ближи време повратка уобичајеним обавезама. Не би ваљало ни превише одужити одмор, јер упадамо у замку да слободно време не користимо на прави начин. Имамо утисак да нам одмор пролази без смисла, а и теже нам је да се вратимо обавезама.

Боље је ићи чешће него једном годишње!

Милица Милорадовић Станковић саветује да је боље практиковати чешће и краће одморе јер је то добитна формула.

- Није паметно искористити цео одмор одједном, већ равномерно распоредите слободне дане. Помисао да нам одмор предстоји тек за годину дана у старту нас обесхрабрује и умањује вољу за рад.

Прочитајте још: Да ли је ОВО највећа ПРЕВАРА свих времена или ОДЛИЧНА ИДЕЈА? Свакако се "згрће" велики новац (ФОТО)

Чешћи одмори не само да имају благотворан учинак на здравље, већ позитивно делују и на ефикасност на послу. Ако смо одморни, више смо усредсређени на радне задатке, мотивисанији, креативнији и продуктивнији, па ћемо обављати радне активности са више елана.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas