· · Коментари: 0
ЛУСТЕРИ

Птичје ГНЕЗДО, хауба за косу, СИЈАЛИЦА заробљена у мрежи: Све, само не бирајте ОБИЧАН

Високи људи треба да буду на опрезу, јер у моди су висилице!

1599807927_Depositphotos_379237958_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Овај, на прву лопту необичан назив већ се одомаћио на нашем тржишту, а односи се на расвету која виси са плафона, на каблу, ланцу или металној шипци, различитих дужина.

Заробљена! Фото: Депозит

Реч је о лампама и лустерима најразличитијих облика, који су постали неизоставни део сваког модерно уређеног простора.

Светло ставља детаљ у фокус...

У зависности од тога за које висилице се одлучите, оне могу јако да осветљавају простор, да му пруже пригушену светлост или да обасјају само одређени део намештаја, стављајући га тако у фокус.

Прочитајте још: Пратите ове ствари при уређењу ЕКСТЕРИЈЕРА: Боја ВРАТА је важна, а лепа БАШТА даје енергију

Каткад су лустери или лампе спуштени толико ниско да досежу до самог ноћног сточића, фотеље, кревета, радног стола или било ког другог дела намештаја, па и детаља попут украсних саксија или слика. 

Идеални су за мали протор ако немате места за лампу.
Пазите!
Уколико се налазе изнад омиљене гарнитуре за седење или стола за ручавање, морате бити пажљиви приликом устајања, да не бисте главом ударили у њих.

Упркос томе, била би штета да им не дате шансу да осветле ваш дом. Ова врста расвете одличан је избор и ако немате довољно простора да негде поставите лампу са постољем, јер заузима много мање места, а може да виси на висини која вам највише одговара.

Популарни су у облику звона, класичног абажура, сијалице.

Прочитајте још: Како је КОРОНА променила изглед ДОМА? За почетак, ево шта ће бити са ВИКЕНДИЦАМА

Што се тиче облика, веома су популарни они налик звону, односно абажуру лампи које смо навикли да виђамо на радним столовима, а сноп светлости усмеравају директно, у зависности од ширине отвора.

Детаљ Фото: Депозит
Боје су пастелне, жуте, беле, сиве...

Акценат је стављен на пастелне боје, од жуте до свих нијанси плаве, а бела им такође “добро стоји”. Занимљив избор су и оне налик обичној сијалици, које могу да буду “уоквирене” троуглом, квадратом или неким још необичнијим геометријским телом, сачињеним од различитих врста материјала, попут метала или дрвета.

Висилице се лако уклапају у сваки амбијент.

Веома ефектно изгледа и сијалица “заробљена” у лустеру налик рибарској мрежи, или дрвеном фењеру, али и ако више њих једноставно повежете на гајтане и пустите да ноншалантно висе једна до друге. Птичје гнездо је још један од необичних а веома лепих облика за лустер, као и онај налик модификованој хауби за косу, или великој, белој кугли.

Прочитајте још: Чим уђете у КАНЦЕЛАРИЈУ знаћете ко је ШЕФ: Ево УПУТСТВА

У први мах чини се да висилице могу да се уклопе само у минималистички стил уређења простора. Међутим, савршено се комбинују и са осталим начинима дизајна ентеријера.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.