Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Пуно је мрља и каменца? Ево како да ЈЕДНОСТАВНО очистите дно ПЕГЛЕ

Ако ништа не скине тврдокорне мрље са дна пегле на њих нанесите мало пасте за зубе, па добро истрљајте с памучном крпом, а онда укључите пеглу и на пари пеглајте ту исту крпу док мрље не оду.

1610368141_Depositphotos_422374330_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ако нисте међу онима који говоре како веш само "уредно сложе на сушило, па буде као да је испеглан", сигурно вам се догодило да с врућом пеглом пређете преко неког лепљивог материјала који се онда залепио за њено дно, па га треба очистити.

Прочитајте још: ТРИКОВИ ПЕГЛАЊА: На шта да обратимо пажњу како не бисмо уништили одећу

Осим тога, на дну пегле скупља се и каменац, па се чишћење препоручује барем једном у месец дана.

Потребно је:

  • чист пешкир
  • сода бикарбона
  • винско сирће
  • топла вода 
  • стара четкица за зубе
  • штапићи за уши од вате

Прочитајте још: Од оловке, масти, траве...Које флеке може да уклони средство за дезинфекцију руку?

Од једне кашике соде бикарбоне и две кашике воде направите густу пасту и нанесите је на мрље на дну пегле, можете и преко рупица за пару. Оставите неколико минута да паста почне да делује, па пребришите пешкиром, а рупице очистите штапићима за уши.

Фото: Депозит

У чинију сипајте винско сирће и у њега умочите четкицу за зубе, а затим с четкицом полако пређите преко дна пегле.

Прочитајте још: Ако је бела одећа постала жута нема проблема: Две ствари имате код куће, а могу одмах да вам помогну

Пеглу напуните водом, укључите је и покрените испуштање паре. Затим је притисните о чист пешкир и снажно "пеглајте" док истовремено испуштате још паре. Тако ће се с дна скинути остаци прљавштине који су евентуално остали након пасте и сирћета.

Искључите пеглу и оставите је да се осуши, па пребришите са чистим пешкиром.

Прочитајте још: ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Да бисте очистили флеке на пегли потребни су вам ПИНЦЕТА И ПАРАЦЕТАМОЛ

Ако ништа не скине тврдокорне мрље с дна пегле, на њих нанесите мало пасте за зубе, па добро истрљајте са памучном крпом. Након тога пеглу укључите и на пари пеглајте ту исту крпу.

Увек користите белу пасту за зубе, никако пасте у боји, а поступак ћете вероватно морати поновити пар пута, поготово ако се ради о залепљеној пластици или синтетичком материјалу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas