Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

ПУШАЧИ, време је да очистите организам! Пет намирница које ИЗБАЦУЈУ НИКОТИН из тела

Очување здравља организма код особа које конзумирају цигарете посебно је важно.

1616240045_Depositphotos_325288076_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Сви смо свесни негативног утицаја који цигарете и никотин имају на наш организам, па ипак  не можемо одолети да не запалимо цигарету уз свакодневне навике. Иако је мало познато, али пушењем из свог тла избацује мноштво витамина, па је приоритет сваког пушача да свакодневно кроз природне састојке, храну и пиће, уноси и до три пута више витамина од човека који не конзумира цигарете.

Прочитајте још: Подиже имунитет и смањује шећер у крви: Ова биљка користи се вековима у традиционалној медицини, а има бројне здравствене бенефите

Наравно, нико пушачима не може ускратити ту страст, али постоје начини да своје тело непрестано чистите од накупљеног никотина. Ово је посебно важно за људе који су престали са конзумирањем циагрета,. Доносимо вам најбржи начин да тело очистите од никотина је уз помоћ пет савршених намирница.

Спанаћ

Прочитајте још: Ако патите од АЛЕРГИЈА примените ова правила при чишћењу спаваће собе

Фолна киселина врло је важна за нормалан рад и развој тела, али исто тако помаже телу да се реши никотина. Велике количине фолне киселине налазе се у управо у спанаћу.

Осим тога, спанаћ садржи гвожђе, које утиче на количину хемоглобина у крви. Хемоглобин је задужен за транспорт и складиштење кисеоника у нашем организму. Спроводи кисеоник од плућа до свих ћелија у људском телу.

Броколи као универзални чистач организма
Испитивањима је утврђено да поред антиоксидантског деловања броколи имају велику улогу и као чистачи организма од штетних материја насталих услед лоше и нездраве исхране и дејства загађене средине и зрачења.На основу наведених података, може се видети да броколи нису пролазна мода, већ да је то веома корисна намирница и добар природан лек за превенцију и лечење многих болести и тегоба. Због тога броколи треба често користити у исхрани.

Броколи, карфиол и купус

Поврће из породице купуса посебно је здраво. Осим што садржи полифеноле који су се показали изузетно кориснима у смањивању разних упала у пробавном систему, они садрже и антиоксидансе који чисте тело од бројних токсина. Кувајте их што краће како бисте сачували све њихове здраве састојке.

Зелени чај и витаминска вода

Пушењем тело губи потребну текућину течности и организам пуно брже долази у стање дехидрације. Испијање велике количине домаће витаминске воде коју лако можете направити сами теи зеленог чаја препуног антиоксиданата моћи ћете да исперете никотин из тела.

Прочитајте још: Туга за покојним певачем не пролази: Никад виђена фотографија Тошета Проеског (ФОТО)

Шаргарепа

Никотин унштава кожу и чини је беживотном и сувом. Уколико желите да се решити ове ружне нуспојаве пушења једите што више шаргарепе. Она садржи велике количине витамина А, К, Ц и Б који су главни чистачи тела. Исцедите у соковнику помешану са јабуком и лимуном или је изрендајте у салату.

Киви, лимун и поморанџа

Прочитајте још: "Оправдала је ужас који ја и моја породица преживљавамо": Јелена Карлеуша и Марија Шерифовић у свађи након скандала у Звездама Гранда? (ФОТО)

Осим воде, пушење из тела избацује и витамине А,Ц и Е који јачају имунитет и помажу организму да се бори против разних инфекција и бактерија. Како бисте надокнадили изгубљене витамине посегните за кивијем или пак попијте чашу лимунаде. Сок од поморанџе хидрира тело, пружа му потребне витамине, али и чисти организам од никотина. Исцедите две поморанџе, додајте мало воде и попијте између оброка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas