Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПУТЕР је невероватан ХИДРАНТ коже лица! За свако наношење, кожа ће вам рећи ХВАЛА

Ако се у вашем ормарићу са кремама још увек не налази “бодy бутер”, сада је право време да га пробате и уверите се зашто је он већ неколико година један од најпопуларнијих козметичких производа.

1621240853_ef9343af753e1fcdb2dad9f10063ab2d2c27db81.jpg
Oglas

Путер или маслац је биљно уље које се на собној температури налази у чврстом стању, а топи на температури тела. Најчешће је егзотичног мириса и представља ризницу масних киселина, антиоксиданаса и витамина, па као коктел састојака кожи пружа сјај, свежину, мекоћу и нежност.

Најпознатији су какао, ши или карите и манго путер, а колико су маслаци у последње време постали занимљиви потрошачима сведочи чињеница да на тржишту има све више оних који нису добијени директно из семена биљке, него су настали убацивањем неког уља у неки други путер, восак и слично.

​Ши путер
Највећи спектар деловања има ши путер, који се добија из орашастих плодова карите дрвета које расте у централној и западној Африци. То дрво прве плодове даје после 25 година, а пуну зрелост достиже тек са педесет, због чега је његова сеча строго забрањена у Африци, док је производња ши путера од великог значаја за овај континент.

Прочитајте још: Да ли је могуће да је ОВО У ТРЕНДУ? Модне блогерке подељених ставова, а НАШЕ ПЕВАЧИЦЕ одмах испробале (ФОТО/ВИДЕО)

Тако можемо да се сусретнемо са путером од маслине, лаванде, пистаћа, бадема, бундеве, авокада, алоје и другима. Иако су то деривати настали мешањем различитих текстура, они нису ништа мање квалитетни од чистих путера.

Маслац је производ који умирује кожу, пружа јој заштитну улогу, влажи је и омекшава, а готово увек садржи неке лековите састојке.

Захваљујући хидрирајућим својствима ши путер се употребљава за суву кожу, као и за проблеме попут свраба, псоријазе, екцема, дерматитиса, задебљања и пуцања, а одличан је и за испуцале усне. Такође, он помаже код разних алергија, уједа инсеката, опекотина од сунца, иритација изазваних бријањем.

Прочитајте још: За ЈАЧЕ НОКТЕ пресудан је један ВИТАМИН, а пронаћи ћете га у овом ВОЋУ

Карите маслац подмлађује кожу и враћа јој еластичност, као антиоксиданс помаже у борби против слободних радикала, а због изузетне способности пенетрације може чак да умири и бол у зглобовима. Добар је за сваки тип коже, чак и за масну јер не запушава поре. Ши путер је природни штит од сунчевог зрачења и има СПФ 6.

“Карите” иначе значи “дрво живота”.

Какао путер се добија из печеног семена плода биљке какаовац и обилује витаминима А, Б1, Б2, Б3, Ц и Е и антиоксидансима. Он дубински храни кожу и штити је од оштећења која изазивају слободни радикали. Препоручује се код екцема, дерматитиса и стрија. Светлобеж је боје и мирише на чоколаду, док се у прехрамбеној индустрији користи за њено прављење.

Улази у састав разних лосиона, сапуна, крема за тело, балзама и ружева и свима даје предивну арому.

Манго путер се добија пресовањем коштица плода манга. Светложуте је боје, получврст на собној температури и у додиру са кожом се топи невероватном брзином. Има предиван, егзотичан мирис, погодан је за старију кожу јер смањује боре и ефикасно уклања ожиљке од стрија и акни и чува је од УВ зрачења. Уз то, помаже и код уједа од инсеката, ублажава опекотине и бол у мишићима.

Прочитајте још: ПРЕЛИВ ЗА КОСУ – предности и како га направити код куће

Чест састојак у лосионима и кремама за тело је и кокосов путер, односно уље. Њега љубитељи "хоме маде" козметике обожавају јер се лако меша са састојцима за прављење кућних крема и балзама и изузетно се лепо размазује и упија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas