· · Коментари: 0
ЕНИГМА

Разрушене зграде, људски лешеви, уништене справе... Александар је 30 пута путовао кроз време, а шта је ПРАВА ИСТИНА?

Путовања кроз време и „селфији“ начињени у далекој будућности постали су тренд последњих година на Јутјубу, и све је више оних који тврде да су имали прилику да се „провозају“ – временском машином!

Putnicikroz.jpg
Фото: Пиксабеј

Путовали су, рекло би се, с „повратном картом“, и вратили се да нам испричају шта су видели и доживели и какав ће свет бити за две, три, пет или више хиљада година! Колико су уверљиви у томе, на сваком читаоцу је да просуди.

Права путница или "стимпанк"?
Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Авантура жене по имену Бела, која каже да је из Албаније, догодила се 2007, када је доспела у 3800. годину, у време док је, као физичар, била понесена истраживањем могућности путовања кроз време. Видео-изјава коју је дала, скривајући лице и измењеног гласа, прошле године постао је хит на Јутјубу и многи су нашли аргументе „за“ и „против“ веродостојности онога што је рекла. Показала је и „селфи“ фотографију како ће свет изгледати у 3800. години.

Александар је путовао кроз време већ 30 пута и понудио Бели да проба и она.

Читава прича почела је када је Бела, у току својих путовања по већем броју земаља, док је трагала за чудесном технологијом „временских машина“, срела физичара из Белорусије, Александера Козлова, који ју је позвао у кућу и открио јој да је већ тридесетак пута лутао кроз време, направом сопствене производње. Један научник у Енглеској му је помогао да је састави. Она се налазила у облику чудне, металне столице са електричним кабловима и екраном на средини велике, празне собе.
Питао ју је да ли жели да путује у будућност и Бела је пристала, затраживши да је пошаље на неко лепо место. Након тога на тастатури је укуцао 3800. годину – и у истом тренутку се нашла у њој!

Машина за пут кроз време
Фото: Архива Новости

Роботи су нам дошли главе!

Боравак у будућности траје од 50 до 70 минута, али из овог времена биће одсутна само милисекунду, што нико није у стању да примети. Ако страда тамо, поново ће се наћи безбедно у свом времену, јер она не постоји у будућности, па не може ни да умре. Одећа и личне ствари остају уз њу.

Путовање траје око сат времена.

Шта се затим догађало, жена описује: „Осетила сам веома јак електрични напон кроз читаво тело, пред очима и око мене све је било црно. Када сам отворила очи, очекивала сам да ћу се наћи на предивном месту са лепим дрвећем и летећим машинама, али сам видела разрушене зграде, људске лешеве, уништене справе. Тај глупи човек послао ме је у погрешно доба, било је то одвратно и застрашујуће место“, говори Бела.

Редован путник кроз време
Фото: Архива Новости

У најкраћем, доспела је усред рата између робота и људи, јер је вештачка интелигенција кренула да уништи човечанство. Ходала је 3800. године међу рушевинама, сетила се да има телефон са камером и снимила је „селфи“ и још неколико фотографија. Затим је наишла на људе који су се крили од робота са убиственим ласерским зрацима и испричали су јој како је „Лисам Компанија“ створила вештачку интелигенцију и убацила је међу људе, па је тако почео сукоб.

Прича има много рупа.

Скептици су нашли „рупе“ у њеној причи – да каже да је снимила фотографије, а показала само једну.  Што се тиче Козлова, постоји професор биофизике, Белорус, под тим именом, на Московском Институту за физику и технологију, али по годинама не одговара, нити биографија открива да се бавио контроверзним временским машинама.

Ускоро постајемо „временски туристи“

Самопрокламовани временски путник Александар Смит  тврди да је на „излету“ сазнао је да ће комерцијална путовања кроз време бити доступна за јавност већ од 2028. године, исте године у којој ће Сједињене Државе свету открити постојање интелигентних ванземаљских бића овде, међу нама. У почетку, наравно, тај „временски туризам“ биће могућ само богатима.

Прича путника кроз време
Александер Смит каже да све срља у Трећи светски рат који ће се догодити у наредних стотину година, после чега ће већина (преосталог) човечанства бити затворена у градове са високим зградама који ће бити пуни бизарне технологије, робота са вештачком интелигенцијом, елијена-ванземаљаца и летећих возила. Рат ће почети – између Северне и Јужне Кореје!
Прво ће кроз време путовати само богати.

Реаговали су и поједини научници, као што је физичар Гери Хоровиц са Универзитета Калифорнија у Санта Барбари: „Концепт временских путовања није изван реалности и могућности и није одбачен од закона природе.

Александеру Смиту придружио се и извесни „Едвард“, који је доспео чак у 5000. годину и снимио Лос Анђелес – али под водом! Он је такође био учесник тајног експеримента, спроведеног 2004. године, и тврди да ће у то време, због топљења глечера и глобалног отопљења, људи живети под водом, а снимак је сачинио стојећи на некој дрвеној платформи.

Смит објашњава како се путује
Фото: Архива Новости

КГБ има снимак из будућности

Са много више оптимизма о ономе што нас чека у далекој будућности, насупрот америчким катастрофичарима, из 4000. године вратио се руски инжењер, бивши агент КГБ-а, презимена Ђоковић, а по имену Војнах. Он је на видео-снимку испричао да је 80-их радио као механички инжењер за тадашњи СССР и да је заспао док га је „временска машина“ носила. Пробудио се, замрзнут, у „великом, хладном базену за пливање“, у 4000. години, али се врло брзо опоравио и елијени, „бели, апсолутно бели, са великим главама и очима и малим устима, пет-шест стопа високи, са дугачким прстима али без ноктију“ почели су да испитују његов мозак чудном справом.

Ђоковић се пробудио у хладном базену и разговарао је са ванземаљцима.


- Ми смо одлучили да се преселимо на планету Земљу 3100. године. Дошли смо са веома важном мисијом да створимо колонију најинтелигентнијих људи са супермоћима и способностима. Да од Земље направимо рај - рекао је Ђоковићу један од њих.

Прочитајте још: Добро погледајте ову ДУГМАД и ако их на нечијим рукама ВИДИТЕ, знаћете ко је тај ЧОВЕК

„Прича је лажњак, као и све друге, али је забавна“, написао је један од коментатора овог видео-снимка. Шта би на то рекао Марти Мекфлај, да ли је данашњим „повратницима у будућност“ ипак помало понестало маште?

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.