Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
"ТРОЈАНСКИ КОЊ"

РАК БИ СЕ МОГАО ЛЕЧИТИ И НАНОЧЕСТИЦАМА: Откривен начин уништавања злоћудних ћелија без хемотерапије

Наночестица Нано-пПААМ улази у ћелије рака помоћу аминокиселине Л-фенилаланин, која им омогућује да стварају прекомерну количину слободних радикала, што уништава и до 80 посто ћелија рака.

1602752407_Depositphotos_6859206_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Научници са Технолошког универзитета Нанyанг у Сингапуру открили су посебне наночестице које се, навођене аминокиселином Л-фенилаланин, понашају попут "тројанског која" и убијају ћелије рака без потребе за хемотерапијом. Л-фенилаланин иначе подстиче ћелије рака на раст, а како оне настоје апсорбирати аминокиселине, тако у себе увлаче и наночестице које их уништавају, односно изазивају их на самоуништење.

Изразита ефикасност

Наночестица назива Нано-пПААМ размера је 30 нанометара, а у истраживању се наводи да поседује "изврсна антиканцерогена својства и способност селектовања ћелија рака." 

Та наночестица, објашњавају научници, изазива прекомерну производњу слободних радикала који уништавају ћелије рака. Тај би процес требало да буде безопасан за здраве ћелије у телу, јер оне не упијају ове наночестице.

Прочитајте још: РУСКИ ЛЕКАРИ пронашли ЛЕК ЗА КОРОНУ?! Одобрен антивирусни лек Коронавир

Фото: Депозит

Научници су лабораторијским експериментима утврдили да ове наночестице убијају око 80 посто ћелија карцинома дојке, коже и желуца, што је упоредиво с неким лековима против рака. Смањиле су и раст тумора за 60 посто код мишева са ћелијама рака дојке.

Прочитајте још: Знакови који указују на недостатак магнезијума у организму

Наноматеријал као лек

- Супротно уобичајеним приступима, наш приступ темељио се на употреби наноматеријала као лека, уместо као носача лека. Нано-пПААМ има селективна и уништавајућа својства по ћелије рака и није их потребно активирати никаквим спољним подстицајима. Аминокиселина Л-фенилаланин делује као ‘"ројански коњ", огртач који замаскира наночестицу - изјавио је један од аутора истраживања, Далтон Таy.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas