· · Коментара: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

РАСОЛ - омиљени зимски напитак! Чисти кожу и помаже у лечењу КАРЦИНОМА

Ова лековита течност садржи велике количине витамина Б, Ц, Е, К и минерала попут калијума, калцијума, фосфора, сумпора, гвожђа, бакра, цинка и магнезијума.

1607987656_Depositphotos_422939770_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Расол, омиљени зимски напитак свих уживалаца изразито слане хране, посебно киселих напитака из зимнице. Богат је добрим бактеријама које помажу пробавном систему, а користи се и као природни лек за артеросклерозу и висок крвни притисак, лечење астме, реуме и чира на желуцу. Он је добар за јачање имунитета, чисти кожу и помаже код разних врста карцинома.

Прочитајте још: Мучи вас МИГРЕНА? Проверите да ли вас то тело упозорава на КРВНЕ УГРУШКЕ

Расол је течност добијена од киселог купуса. Ова лековита течност садржи велике количине витамина Б, Ц, Е, К и минерала попут калијума, калцијума, фосфора, сумпора, гвожђа, бакра, цинка и магнезијума.

Прочитајте још: До САВРШНЕ ЛИНИЈЕ са мало труда: Једноставни савети за губитак килограма

ва лековита течност садржи велике количине витамина Б, Ц, Е, К и минерала попут калијума, калцијума, фосфора, сумпора, гвожђа, бакра, цинка и магнезијума

Када се укисели, купус бива додатно обогаћен витамином Б12 којег иначе проналазимо у намирницама животињског порекла. Најбоље од свега је што се свака врста купуса може киселити. Кисели купус је додатно обогаћен фитонутријентима и витамином Ц, садржи антоцијан, односно антиоксиданс који штити сиве мождане ћелије.

Прочитајте још: Да ли превише загрљаја може да РАЗМАЗИ ДЕЦУ? Како треба да се поставите

Како се користи расол?

Расол се може пити сам. Осим тога, можете га употребити и за разне супе и варива. Кисели купус одавно је присутан у јеловницима широм Европе па тако и код нас у домаћој кухињи. Може бити одличан додатак разним јелима, али и као салата.

Прочитајте још: РУСКИ лекари откривају рецептуру: НАРОДНИ ЛЕК који трајно регулише крвни притисак

 

Ако баш желите испробати нешто необично и смјело, онда вам предлажемо да си направите јело од динстаног купуса и слатког кромпира – батат. Једноставно динстајте купус уз батат или тикву или испеците питу од киселог купуса. Слободно га комбинујте са орасима, кимом, или грожђицама. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.