· · Коментари: 0
ЗАШТИТА ЗДРАВЉА

Немојте бити у ЗАБЛУДИ! Ево да ли деца и НОВОРОЂЕНЧАД могу оболети од КОРОНА ВИРУСА?

Како се све више сазнаје о корона вирусу, ево шта родитељи морају да знају о њему и Covid-19 код беба и деце.

1606150935_dete-korona.png
Фото: Pixabay

Иако се у већини случајева чини да је болест блажа код мале деце, родитељима је важно да схвате да
деца могу бити заражена SARS-Cov-2, коронавирусом који узрокује Covid-19, и могу га пренети другима.

Прочитајте још: Овом вежбом за трбушњаке добићете жељене резултате за кратко време (ВИДЕО)

У ретким случајевима, деца могу тешко да се разболе од Covid-19, али је дошло и до смртних исхода. Због тога је важно применити мере предострожности и спречити инфекцију код деце као и код одраслих.

Прочитајте још: Како да се једноставним вежбама РЕШИТЕ ПОДБРАДКА ( ВИДЕО)

Арон Мајлстон, доктор медицине и стручњак та заразне болести у Дечјем центру Johns Hopkins, истраживачком медицинском центру тврди да да бебе и деца могу бити безбедни, али и упозорава на које аспекте превенције морамо нагласити како би били заштићени.

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Ово су ЗНАЦИ да сте одабрали погрешну дијету

Могу ли новорођенчад добити Covid-19?

Чини се да жене заражене коронавирусом у врло ретким случајевима могу пренети болест на своју бебу.

Прочитајте још: Формула за рачунање идеалне СТАРОСНЕ РАЗЛИКЕ између партенера постоји

Ипак, са друге стране одојчад се такође могу заразити убрзо након рођења. Према америчком Центру за контролу и превенцију болести (CDC), већина новорођенчади, која имају позитиван тест на коронавирус има благе симптоме или их уопште нема, и опоравља се, али су се догодили и озбиљни случајеви.

Управо због тога, труднице би требало да предузму додатне мере предострожности како би избегле корона вирус.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.