Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
љубав

Разговарајте са партнером и бројите до десет: Како да спречите да ЉУБОМОРА уништи вашу везу

Од свих емоција које људи показују љубомора је нажалост једна од најчешћих и она која ствара највише проблема у љубавним везама.

1616160120_Depositphotos_206716420_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Проблем је у томе што већина људи не зна како да контролише своје емоције и како да се носи са љубомором.

Прочитајте још: Ако поседујете ову особину бићете срећније у вези

Врло често љубомора вас може навести да кажете или урадите нешто због чега ћете касније да се кајете. Такође заблуда је мислити да је љубомора знак љубави. Она никако не може да буде позитивна ствар и штавише неретко доводи до прекида везе. Како дакле да спречите да љубомора уништи вашу љубав?

Признајте себи да сте љубоморни

Искрено разговарајте са партнером
Свака веза је различита и свако од нас носи са собом своје јединствено искуство из прошлости. Можда је ваша љубомора последица понашања вашег бившег партнера. Ако вас понашање садашњег на било који начин подсећа на то што вас је некад врло повредило, кажите му то. Можда ни није свестан да својим понашањем утиче да ваша љубомора расте.

Ово је онај најтежи део, јер нико себи то не жели да призна а камоли другима. Осећај љубоморе не чини вас лошом особом, једноставно вас чини људским бићем. Не би требало да се осећате лоше што сте поклекли под овим осећањем, већ треба да дате себи одрен за храброст што се суочавате са њом. Истина, признање да сте љубоморни, наштетиће вашем егу, али да ли је то важније од осећања ваше вољене особе.

Избројите до десет

Ако знате да сте врло љубоморни, овај корак је врло важан за вас. Он представља технику медитације које се показала врло ефикасном у бројним стресним ситуацијама. У основи треба само да удахнете дубоко и да бројите до десет док издишете. Ова метода омогућиће вам да размислите пре него што направите следећи корак.

Прочитајте још: Ова девојка је одустала од тражења партнера преко апликације, па је пробала другачију методу - храбру и отворену (ВИДЕО)

Ослободите се осећаја несигурности

Када се не осећате задовољно у својој кожи, то се одражава у погледу ваше несигурности, а она неминовно доводи до љубоморних сцена. Особе које о себи немају високо мишљење, склоне су томе да свугде виде превару чак и када је заиста нема. Такође несигурност може довести до већег осећаја посесивности који чини да се осећате одбачено ако ваш партнер није 24/7 са вама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas