Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Разлози због којих ћете одмах ПОЖЕЛЕТИ да имате МАЧКУ

Изнимно чисте и паметне животиње

1602775099_cat-2309431_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Према мачкама као кућним љубимцима људи често имају предрасуде сматрајући их хладним, незаинтересираним, па чак и грубим сустанарима. Међутим, далеко је то од истине. Ове чаробне крзнене лепотице могу бити савршене љубимице за свакога, оне који пуно раде, па немају времена да се пуно брину о животињама, до породица са децом.

Ево којих је то шест разлога због којих ћете одмах пожелети да набавате мацу.

1. Препознају када је власник тужан и теше га

Мачка помоћу свог седмог чула може осетити када је њен власник тужан, нервозан, депресиван, кад га је страх и слично. Тада реагује тако да појача своје комуникацијске сигнале, на пример, тако да се снажније мази о њега или да гласно мјауче. Та мачија реакција делује утешно на власника јер он зна да је неко приметио да се не осећа добро и да показује бригу за његову добробит. 

Прочитајте још: Могуће је да обоје буду у кући: Ове РАСЕ ПАСА НАЈБОЉЕ ће се СЛАГАТИ СА МАЧКАМА 

2. Неће вам замерити ако немате времена за игру

Фото: Депозит

Док су пси изразито друштвена бића и увек им је потребна људска пажња, мачке се у том смислу прилагођавају човеку. Ако власник има већу потребу за интеракцијом с мачком она ће то препознати, па ће и сама показивати да жели више да се мази, да седи с њим или једноставно да буде у истој просторији. Ако пак човеку није потребна толика интеракција с љубимицем, она га неће гњавити него ће се без "приговарања" повући у свој ћошак собе или на лежај и власнику неће то замерити. 

3. Уче дете вредностима саосећања и благости

Већини паса у нарави је да воле кад их неко "гњави" и лови те подносе умерену грубост. Мачке с друге стране то не воле. Ако се према мачки односите грубо она ће побећи и зауставити интеракцију с човеком. На тај начин дете учи разлику између чвршћих, толерантнијих љубимаца као што су пси и оних који захтевају пажљивије, нежније опхођење, као што су маце.

Прочитајте још: ЉУБИМЦИ су бољи од ЛЕКОВА ЗА СМИРЕЊЕ, само их волите бескрајно, а они ће вам дати себе

4. Експресно науче правилно обављати нужду

Једна од великих предности суживота с мачком јесте та да мачку не треба шетати како би обавила нужду. Ставите јој посуду с песком и она ће врло брзо научити да је то место на које иде обављати нужду, било да имате мало маче или одраслу мачку коју сте нашли напуштену. Све што ви морате да урадите јесте да редовно чистите песак и стављате свееж. 

5. Чисте су љубимице 

Фото: Депозит

Мачке су савршене љубимице за "чистунце". Изразито воле чистоћу и перу се од главе до шапе и до неколико пута на дан. Зависно од врсте мачке, потребно ју је повремено четкати. 

Прочитајте још: Не будите НЕПРАВЕДНИ: Ко више ВОЛИ ВЛАСНИКА пас или мачка?

6. Грејаће вас и током најоштријих зима 

Маца склупчана у вашем крилу, близу ваших ногу или поред вашег врата док се опуштате и осећаћете се као да сте у најудобнијем рају. Оне воле и да спавају са својим власником и тако се међусобно греју. Када вам кажемо и да звук мачјег предења може снизити крвни притисак и смањити стрес истог трена стиснућете се уз вашу мекану, крзнену лепотицу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas