· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Разлози због којих имате подочњаке, а није недостатак сна

Недостатак сна није једини могући узрок подочњака.

1608197223_Depositphotos_127172428_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Ако вас муче неугледне сенке испод очију, можда не знате за три чудна разлога због којих подочњаци настају. 

Сезонске алергије

Стални осип изазван сезонском алергијом може негативно утицати на циркулацију крви, чак и ширећи вене испод очију. Као резултат тога, подручје испод очију поприми љубичасту нијансу. Ако имате сувише влажне очи које пеку, трљање може појачати иритацију тог подручја. Алергијска реакција на козметику или крему имаће сличне ефекте.

Да бисте решили проблем, усредсредите се на ублажавање алергијских симптома у консултацији са лекаром.

Прочитајте још: Шта указује на то да вам недостаје ВИТАМИН Д?

Екцем

Други кривац је екцем, стање коже које обично почиње у детињству и узрокује црвене осипе. Понављајуће упале могу потамнити осетљиво подручје због недостатка хидратације (људи са екцемом обично имају изузетно суву кожу).

Дакле, важно је свакодневно хидрирати предео лаганом кремом за очи која не садржи ништа што може изазвати екцем. А ако се екцем врло често јавља на вашој кожи, било би добро да се обратите дерматологу.

Прочитајте још: Учестала и подмукла болест: Препознајте ране СИМПТОМЕ ДИЈАБЕТЕСА

Старост

Старост такође игра важну улогу јер како старите, кожа испод очију постаје све тања, губи колаген и на крају чини вене на том подручју видљивијим. Крема за очи са ретинолом може појачати производњу колагена и смањити подочњаке. Сунчане наочаре и крема за сунчање чак и зими се сматрају обавезним.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.