Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Разлози због којих никако не смете да носите уску одећу

Осим што су неудобни, уски грудњаци, стегнути каишеви сата на руци или пак панталона, уколико их се на време не ослободите, могу изазвати знатно веће здравствене проблеме

1619366297_Depositphotos_245124978_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Константна иритација коже може проузроковати њена оштећења па и псоријазу. Некадашњи инструктор скијања Ричард О'Конор успео је на снегу да избегне озбиљне озледе, но чини се да су се појавили неки други здравствени проблеми

Прочитајте још:Ова боја је синоним за ТОПЛЕ дане: Са њом нема грешке (ФОТО)

.- Скијам од своје четврте године што значи да сам доста времена провео на скијама и у чизмама на које се цело време ослањате", рекао је Ричард признајући како је на потколеници знао имати модрице. Но пре две године, открио је како му је кожа постала црвена и сува, у само четири месеца црвенило се проширило, почело да га сврби, а због новог стања почео је избегавати ствари које је волео да ради.

Иначе, псоријаза погађа два процента популације. Обично је то генетска болест која се појави када Т-ћелије и остале имунитетне ћелије нападају кожу. Људи оболели од псоријазе могу у одређеним периодима имати мање видљиво црвенило, а одређени тригери могу их појачати, попут стреса, алкохола, али и неких лекова.

Прочитајте још: Да ли конзумирање млека и млечних производа доводи до појаве акни на лицу?

- Псоријаза је непредвидљива и никад се не зна када ће букнути и кад би се могла повући. Но неке ствари је могу свакако погоршати, преуски каишеви, уске траке грудњака, тетоваже, убоди инсеката, опекотине од сунца, чак и лагано гребање ноктима - објаснио је Адам Фридмен, консултант дерматолог. Зато, припазите на величину одеће уколико не желите да се сретнете са овом неугодном болешћу коже.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas