Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Размишљали сте да престанете да пијете кафу? Ово могу бити последице

Кафе је омиљени напитак великом броју људи

1607884792_kafa.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Уколико сте мислили да престанете да пијете кафу, морате бити свесни да постоје и озбиљне последице које можете претрпети уколико се одлучите на овај корак.

Прочитајте још: ЗАЧИН који не користимо често може ПОБОЉШАТИ наше здравље

Научно је доказано да организам може да претрпи озбиљне последице, а ово су неке од њих.

Смањење/повећање килограма

Кафа на различите начине утиче на наш организам, а међу њима је и привремено потискивање апетита. Ово значи да би престанком конзумирања кафе можда чешће имали апетит, па би се самим тим и угојили.

Међутим, стручњаци су доказали да кафа, поготово она са шећером, подиже дневни ниво шећера за скоро 10 одсто, што значи да уколико би престали да пијете кафу можда бисте и смршали после неког времена, јер бисте уносили много мање шећера.

Фото: деспоситос

Честе главобоље

С обзиром на то да по престанку конзумирања кафе свој организам лишавате дозе адреналина и допамина на који је навикао сваког дана, што доводи до настанка главобоље, јер они делују као природни стимуланси и држе вас будним, а уместо тога – осећате утицај аденозина – хормона који је задужен за одмор и умор, што узрокује промене у мозгу.

Ако желите да избегнете ову последицу престанка конзумирања кафе, најбоље је да кафу престанете да пијете постепено, односно да смањујете дневну дозу уноса мало по мало, пре него што у потпуности престанете.

Лоша концентрација и лоше расположење

Кад престанете да пијете кафу врло је могуће да ћете осећати умор и раздражљивост много чешће, због чега ће вам и концентрација ослабити. Научници су истраживањем дошли до закључка да је жвакање жваке са укусом ментола најбољи “противотров” за ове ситуације, јер убрзава реаговање и повећава прецизност, што вам сигурно недостаје са мањком концентрације.

Није реткост ни појава депресије, анксиозности, вртоглавице, па чак и несанице. Међутим, то је само начин да се тело избори са недостатком кофеина које је раније добијало. Ове нуспојаве нестају након недељу-две.

Прочитајте још: Шта је ВАЖНИЈЕ од скупих играчака? БЕСПЛАТНО је, а много значи!

Бићете смиренији

Кафа је напитак који најчешће пијемо када желимо да останемо будни, сконцентрисани и активни. Међутим, кофеин је стимуланс који природно подиже ниво адреналина и хормона стреса у телу, због чега ћете се осећати смиреније и мање анксиозно када престанете да пијете кафу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas