Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
резнице

Размножите РУЗМАРИН најбржом методом: Имаћете неограничен број садница већ након 10 дана! (ФОТО)

Најефикаснији метод за размножавање рузмарина.

1623310500_Depositphotos_5766087_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Рузмарин је жбунолика зимзелена биљка игличастих листова и светлоплавих цветова. Листови су интензивног мириса, као и пикантно љутог и горког укуса. Користи се за ароматизовање поврћа и јела од меса.

Рузмарин побољшава концентрацију и помаже код главобоље.

Осим што се користи у припреми јела, рузмарин је познат и по својим лековитим својствима. Подстиче циркулацију и ток крви према мозгу и на тај начин побољшава концентрацију и лечи главобољу.

Прочитајте још: Пет НАЈБОЉИХ ЦВЕТОВА који држе бубе подаље од ваше баште! (ФОТО)

Размножавање рузмарина из резнице

Трик са винском чашом чини чуда. Резнице најбрже напредују у чаши овалног облика.

1. Узмите мале резнице нових изданака

Увек је боље да рузмарин покушате да размножите из младе биљке или изданка, наспрам старијих, дрвенастих (смеђих) стабљика. Нове стабљике се много боље ставрају ново корење. Одсеците мале резнице, најбоље расту оне које су до 5 цм душине. То је због тога што мање резнице имају мање листова за храњење и одржавање, па има више енергије за стварање корења.

2. Корените рузмарин у води

Резнице рузмарина би требало да створе корен за 10-14 у води.

3. Корените рузмарин у чашама за вино

Најбоље се размножавају у винској чаши. То је због тога што облик винске чаше помаже у задржавању влаге која испарава. Поред тога, облик ове чаше задржава све резане крајеве у врло мало воде на дну чаше, док већи део резнице остаје ван воде, чиме се спречава труљење.

Прочитајте још: ЛУБЕНИЦА и КРАСТАВАЦ у једној биљци: За калемљење су вам потребни само жилет и штипаљка! (ВИДЕО)

4. Нека ниво воде у чаши буде низак

Потрудите се да увек има воде на дну чаше, али никад немојте да претерујете са количином, јер ако резнице стоје већим делом у води, доћи ће до труљења.

5. Користите воду која је одстојала преко ноћи

На овај начин ћете резнице почастити водом из које је испарио хлор, што ће их обрадовати и помоћи им да брже напредују.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas