Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОМО

Разотркивање табу теме: Проблем са зачећем и мушки стерилитет

Последњих година све више смо сведоци парова који не могу да се остваре у својој највећој и најважнијој улози

1624528925_Depositphotos_161361040_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Пре се о томе много мање причало, међутим парови данас постају све више отворени, разговарају и деле своја искуства. И даље је ова тема један велики табу и болна тачна сваког пара.

Чињеница је да се када се крене у испитивање сржи проблема долази до закључка да се и мушкарци и жене суочавају са проблемом стерилитета. Жене много више причају о томе, међутим дошао је ред и да говоримо о мушком стерилитету. 

Еректилна дисфункција 

Један, евидентан проблем зашто не може доћи до зачећа јесте и проблем са којим се сучавају мушкарци, а назива се еректикла дисфункција. Паровима не треба много да закључе где настаје проблем, зато што еректилна дисфункција представља на неки начин поремећај ерекције, односно немогућност одржавања ерекције, која је потребна за сексуалну активност. Самим тим значи да нема ни ејакулације, а онда то значи да нема ни зачећа. Еректилна дисфункција може да буде неурогена, анатомска, хормонална... Одмах на почетку да напоменемо, уколико вам се ово деси једном, два пута, немојте бринути, вероватно није реч о еректилној дискункцији. Треба да  се забринете уколико вам се ово дешава на пример узастопно током три месеца. Еректилну дискфункцију може да изазове пушење, могу да је изазову неке хирушке интервенције, а обично је изазивају и кардиоваскуларне болести, као и хипертензија. Одмах ћемо вам рећи. Овај проблем је решив. Треба да посетите неколико лекара. Пре свега уролога, затим обавезно неуролога, ендокринолога и кардиолога. Постоји доста добрих неуролога у Београду, тако да, након уролога, нека вам одмах други на реду буде неуролог. Чим пре решите те две ставке, можете даље да наставите испитивања и верујемо да ћете брзо решити ваш проблем. 

Смањена покретљивост сперматозоида 

Сви други проблеми, сем еректилне дисфункције, нису толико уочљиви и не може се генерално одмах на њих посумњати. У тренуцима када свака жена жељно ишчекује симптоме трудноће и верује да да се нешто лепо дешава, ни не слути да на пример њен изабраник има проблем са покретљивошћу сперматозоида. Самим тим то спречава било какву појаву симптома трудноће, јер до ње ни не може доћи. Један од симптома може бити ако мушкарац приликом ејакулације избацује мало семене течности. Даљом анализом може се утврдити да ли је облик нормалан или абормалан или да ли су сперматозоиди спори. Ово се такође уз стручан тим лекара, који броји и урологе и неурологе и остале, може лако решити. 

Хипогонадизам 

До овог стања долази када се у смањеном броју луче хормони тестиса, дакле долази до проблема приликом стварања сперматозоида. Код овог процеса јако вам је битан ендокринолог. И наравно охрабрујућа порука јесте да се и овај проблем може решити. 

Варикокела 

Ради се о болести која се такође односи на мошнице мушкараца. Тачније у питању су проширене вене у том пределу. Те проширене вене узрокују да се повећава температура у том пределу и то утиче и на стварање сперматозоида који нису у стању да оплоде јајну ћелију. И овде вам је потребан стручан тим лекара, тако да овде решење може бити операција проширених вена. 
Шта год да је у питању, свакако вам желимо да све брзо прође, да се проблеми лагано реше и да дочекате те толико и дуго жељене симптоме трудноће, а онда и све остало што ти симптоми носе са собом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas