· · Коментари: 0
БРАК

РАЗВОД после празника? Чешће је него што мислите, а РАЗЛОГ је БАНАЛАН

Зашто су празници често окидач за свађе, експанзију несугласица или повод за раскид?

1610266283_Depositphotos_321657180_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Када прођу празници, неки парови више то нису. Разишли су се. Или су партнери и даље под истим кровом, у истом статусу, али ментално и емоционално удаљени миљама. А, празници су доба године које се увек ишчекује у нади да ће, после свакодневне журбе, "послужити" за одмор и у сврху јачања партнерске блискости.

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

Извор зла Фото: Депозит

Истраживања показују да се многи парови разиђу баш у празничним данима који су симбол осмеха и вере. Чак и баналне ствари као што су кићење јелке и избор поклона умеју да унесу раздор и појаве се као камен спотицања у вези.

Немају сви изражен празнични дух, али да ли то стварно може да буде разлог за велике свађе и раскиде људи који се искрено воле?

- Током празника постоји притисак са свих страна да се буде добро расположен и оптимистичан, а многим људима управо то тешко пада. Можда им свечанији дани буде неке ружне успомене, можда им је зимско време само по себи окидач за лоша расположења, а можда им је претпразнична атмосфера напросто нападна и због тога непријатна - каже Жељка Курјачки Станић, психолог и психотерапеут.

Прочитајте још: Жене прве дигну руке: Мушкарци, када чујете шта је разлог нећете правити ГРЕШКЕ

Од чега сте уморни?
Већина данас не ради захтевне физичке послове од којих им треба пасиван одмор попут спавања, него им је углавном потребан предах који ће им донети нова искуства, нове доживљаје и промену перспективе.

Празници, дакле, нису свима радостан догађај, а партнери тада проводе више времена заједно, па сви проблеми у вези, који су се дотле потискивали, постају очигледни.

- Већина људи је данас одлична у организовању радног дела дана и радног дела године, али веома лоша у организовању слободног времена и одмора. Маштају о томе шта ће све радити када дође викенд или празник, али када дође тај жељени одмор, они узму телефоне и упусте се у своје уобичајене начине убијања времена и искључивања из сопственог живота - објашњава Курјачки.

Прочитајте још: Од ових жена мушкарци беже, ево и зашто

Празнике због тога треба осмислити, треба показати иницијативу, организовати оно што желимо, позвати некога кога желимо да видимо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.