Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Реагујте на време: Ови СИГНАЛИ откривају БОЛЕСТИ БУБРЕГА

Понекад их људи приписују неким другим стањима.

1602412991_Depositphotos_140117576_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Пуно је сигнала који откривају да се ради о болести бубрега, али понекад их људи приписују неким другим стањима.

Умор и слабост

Како болест бубрега не мора да одаје никакве сигнале док не доспе у задњу фазу, јасно је како је лако не приметити да нешто не ваља. Ово су симптоми који указују на болест бубрега: 

1. Уморни сте, имате мало енергије и потешкоће с концентрацијом - Пуно слабији рад бубрега може довести до накупљања токсина у крви, а то може узроковати горе споменуте симптоме. Друга компликација болести бубрега је анемија, која може узроковати умор и слабост целога тела.

Прочитајте још: Побољшајте ВИД: Лекари кажу да ОВЕ намирнице ШТИТЕ ОЧИ

2. Тешко спавате - Када бубрези не филтрирају отпад како треба, токсини остају у крви уместо да нестају кроз урин. То може бити разлог ваше несанице. Постоји и повезаност између рада бубрега и гојазности, а апнеја у сну је чешћа код особа које имају болести бубрега, за разлику од остатка популације.

Фото: Депозит

3. Кожа вам је сува и сврби - Здрави бубрези раде пуно важног посла. Они ће вас решити вишка течности, помоћи у производњи црвених крвних зрнаца, јачати кости и одржавати здрав ниво минерала и нутријената у крви.

Прочитајте још: Идеалан за пушаче: Напитак који чисти плућа, а можете га САМИ НАПРАВИТИ

Филтрирање отпада

4. Често морате у тоалет - Ако имате осећај да стално морате у тоалет, то може бити симптом болести бубрега. Када су филтери бубрега оштећени, могу узроковати управо ту појаву. 

5. Имате крви у урину - Здрави бубрези обично задрже крвна зрнца у телу када филтрирају отпад, али ако су оштећени оне се могу појавити у урину.

Фото: Депозит
Натечена стопала

Смањена функција бубрега може довести до задржавања соли у организму и тако узроковати отицање у ногама. Тај исти симптом може да открије да нешто није у реду са срцем, јетром или да имате хроничне проблеме са венама. 

Прочитајте још: У јеку смо АЛЕГИЈА, како да се ЗАШТИТИМО и побољшамо дан

Такође, смањен апетит је чест симптом и других болести, али и накупљања токсина због смањене функције бубрега као и грчење мишића. Када нису у равнотежи електролити у телу, бубрези могу бити оштећени. На пример, низак ниво калцијума може да доведе до грчења мишића.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas